Raiffeisen banka među najpoželjnijim poslodavcima

29.04.2014. 12:58 / Izvor: eKapija.ba
Raiffeisen banka među najpoželjnijim poslodavcima

Raiffeisen banci je, na ceremoniji održanoj 25. aprila tekuće godine u Domu oružanih snaga BiH, petu godinu zaredom, dodijeljeno priznanje kao jednom od najpoželjnijih poslodavaca u BiH

Raiffeisen banci je, na ceremoniji održanoj 25. aprila tekuće godine u Domu oružanih snaga BiH, petu godinu zaredom, dodijeljeno priznanje kao jednom od najpoželjnijih poslodavaca u BiH. Ovakav izbor rezultat je istraživanja portala Posao.ba i kompanije Kolektiv d.o.o. provedenog tokom februara i marta tekuće godine, a u okviru kojeg su ispitanici nominovali preko 650 kompanija koje su ukupno dobile preko 15.000 glasova. Glasanje je provedeno na osnovu lične precepcije ispitanika o ulaganju kompanija u upravljanje ljudskim potencijalima, brandingu, te imidžu kompanija u javnosti.

"U skladu s našim strateškim opredjeljenjem proces zapošljavanja i selekcija kadrova su izuzetno značajni. Budući da zaposlenici predstavljaju intelektualni kapital svake kompanije, kontinuirano radimo na tome da efektivnim i efikasnim procesom zapošljavanja postavljamo temelj našeg uspješnog poslovanja, pri tome imajući u vidu činjenicu da su kvalitetni ljudski resursi osnova kvaliteta usluga koje pružamo svojim klijentima. Također, želim istaći da je naša poslovna politika usmjerena na kontinuirano ulaganje u razvoj i edukaciju naših zaposlenika, te na usklađivanje njihovih ličnih ciljeva s ciljevima organizacije", izjavio je Karlheinz Dobnigg, zamjenik direktora Raiffeisen banke, te dodao da ga izuzetno raduje činjenica da su imidž i brand Raiffeisen banke pozitivno percipirani kada je riječ o lokalnom tržištu rada, ističući da svako novo priznanje Banci predstavlja čast i zadovoljstvo, ali i buduću obavezu u smislu odgovornosti kada je riječ o provođenju politike ljudskih resursa.

"U istraživanju koje provodimo među nekoliko hiljada naših korisnika koji potpuno neovisno  biraju  najpoželjnijeg poslodavca, ispitanici navode naziv, ali i razloge zbog kojih određenog poslodavca percipiraju kao najpoželjnijeg. Stoga smatram da je ovo zaista relevantno istraživanje na osnovu kojeg su dodijeljene prestižne nagrade", izjavio je Edin Mehić,  direktor kompanije Kolektiv d.o.o..

Poslujući u skladu sa strategijom upravljanja održivošću Raiffesen banka ima obavezu promicati odgovorno bankarstvo. Iz ovakvog pristupa proističu i vrijednosti koje Banka njeguje u odnosima sa svojim zaposlenicima prepoznajući i cijeneći ih kao važan resurs i ključ za uspjeh, što, iz godine u godinu, kao rezultat ima izvrsnost u poslu i lojalan tim koji ide u istom smijeru.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital