Kapital / BANKARSTVO

Raiffeisen banka najbolje ocijenjena banka za usluge skrbništva u BiH

04.07.2014. 09:49 / Izvor: eKapija.ba

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina je i ove godine, sedmi put zaredom, dobila nagradu “Award for Exelence” za poslove skrbništva, a šestu godinu zaredom je proglašena najbolje ocijenjenom bankom u pružanju usluga skrbništva u Bosni i Hercegovini. Ovo priznanje je Banci dodijelio ugledni časopis “Global Custodian”.

“Rezultati ovog prestižnog istraživanja predstavljaju potvrdu ispravnosti našeg kontinuiranog nastojanja da klijentima ponudimo visokokvalitetne usluge, prilagođene njihovim potrebama kako u segmentu skrbništva, tako i u ostalim segmentima našeg poslovanja. Zapaženi rezultati Raiffeisen Grupacije u cijeloj regiji govore o uspjehu naše strategije skrbništva. Ovakvo rangiranje predstavlja doprinos kreiranju naše reputacije u budućnosti, ali ujedno i dodatnu odgovornost”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, direktor Raiffeisen banke, te dodao “Izuzetno sam ponosan da su nas klijenti prepoznali kao vodeću banku skrbnika koja, prateći tržišne trendove i potrebe klijenata, nastoji zadovoljiti njihova očekivanja”.

Pored ovakvog rangiranja Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini, renomirani časopis “Global Custodian” je nagrade za najbolje ocijenjene banke na tržištima na kojim posluju dodijelio i podružnicama Raiffeisen Bank International u još deset zemalja i to u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Sloveniji, Slovačkoj i Ukrajini. Ovakve ocjene na regionalnom nivou ističu lidersku poziciju Raiffeisen Bank Internationala na ovim tržištima.

Ovogodišnje istraživanje je 25. po redu istraživanje banaka podskrbnika na tržištima u razvoju, koje je časopis Global Custodian proveo među tri grupe korisnika ovih usluga, mjereći percepciju njihovog kvaliteta na ukupno 65 tržišta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital