Raiffeisen banka svečano otvorila novu poslovnicu u Sarajevu

26.03.2014. 12:48 / Izvor: eKapija.ba
Raiffeisen banka svečano otvorila novu poslovnicu u Sarajevu
OTVORI GALERIJU

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina danas je u Sarajevu svečano otvorila novu poslovnicu u ulici Branilaca Sarajeva br. 20.

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina danas je u Sarajevu svečano otvorila novu poslovnicu u ulici Branilaca Sarajeva br. 20.

Poslovnicu je zajedno sa direktorom Raiffeisen banke Michaelom Muellerom, svečano otvorio Martin Pammer, ambasador Republike Austrije u Bosni i Hercegovini.

Nakon presijecanja vrpce, Mueller se obratio prisutnima i rekao da se banka trudi da svojim klijentima ponudi široku paletu usluga na pravom mjestu u pravo vrijeme.

"Otvaranje jedne poslovnice je za našu banku vrlo važna stvar jer želimo se klijentima što više približiti. Naravno danas, kada se sve odvija preko mobitela i interneta, mi vama nudimo široku paletu servisa, mobilno bankarstvo i slično. Međutim koliko god da sve to dobro radimo, nikad se ne može zamijeniti lični kontakt koji se odvija preko poslovnice. U cijeloj BiH imamo 92 poslovnice, ovo je 93 koju otvaramo. Prepoznali smo značaj  i potrebu otvaranja još jedne poslovnice u centru grada", dodao je on.

Ambasador Pammer kazao je da mu je, kao predstavniku Austrije,  čast biti na otvorenju banke.

"Smatram da ovo proširenje poslovne mreže predstavlja odraz stabilnosti u ovim izazovnim vremenima. Zadovoljstvo mi je kako lično tako i predstavnika Austrije biti dio ovog svečanog otvaranja poslovnice koje je još jedna potvrda vrlo dobrih bilateralnih odnosa Austrije i Bosne i Hercegovine. Saradnju ove dvije države karakterišu jake ekonomske veze budući da se Austrija prema iznosu investicija u BiH već duži niz godina svrstava na vodeće mjesto. Iskreno sam uvjeren će ovaj čin dati značajan doprinos unaprijeđenju i jačanju kako prijateljskih tako i poslovnih odnosa ove dvije države", istakao je ambasador.

Nova poslovnica na prometnoj i lako dostupnoj lokaciji u centru grada, klijentima će nuditi paletu usluga u oblasti poslovanja s fizičkim i pravnim licima, a u okviru poslovnice na raspolaganju će biti infoterminal, kao i dva bankomata koji su na usluzi 24 sata dnevno.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital