Raiffeisen dobitnik dvije nagrade za najbolju banku u BiH

27.04.2021. 15:07 / Izvor: Akta.ba
Raiffeisen dobitnik dvije nagrade za najbolju banku u BiH

Priznanje renomiranih magazina Global Finance i EMEA Finance.

"I pored izazovnog perioda u protekloj godini ostali smo posvećeni tržištu i  pouzdan partner koji klijentima nastoji pružiti neophodnu podršku. Ubrzali smo našu digitalnu transformaciju, prilagodili se promijenjenim navikama naših klijenata, ne samo unapređenjem postojećih već i razvojem novih usluga u oblasti digitalnih servisa. Naš fokus ostaje na pružanju usluga koje će pojednostaviti poslovanje sa nama, ali i na doprinosu održivom razvoju zajednice u kojoj djelujemo", saopšteno je iz Raiffeisen banke.  

Raiffeisen banka u BiH je na dodjeli priznanja Global Finance "Najbolje svjetske banke za 2021." proglašena za "Najbolju banku u BiH", petnaesti put od 2004. godine. Raiffeisen Bank International AG (RBI) je dobitnik nagrade „Najbolja banka u Srednjoj i Istočnoj Evropi“ i to četrnaesti put od 2004. godine. 

"Izuzetno cijenimo ove nagrade. Povratne informacije od klijenata predstavljaju osnovno mjerilo kada je riječ o procjeni naše uspješnosti. Ipak, usporedba s onim što rade naše kolege je neophodna kako bismo upotpunili sliku te predstavlja dragocijenu potvrdu kvaliteta našeg rada", izjavio je Johann Strobl, generalni direktor RBI-a.

U okviru dodjele priznanja "Evropskih bankarskih nagrada 2020" magazina EMEA Finance, Raiffeisen banka je proglašena „Najboljom bankom u BiH“, a RBI je, između ostalog, proglašena za "Najbolju banku u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Zajednici nezavisnih država", te za "Najbolju banku u Austriji". RBI je također dobitnik nagrade za „Zeleno finansiranje“. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital