Raiffeisen najaktivnija banka izdavalac finansijskih instrumenata u BiH

08.05.2019. 15:23 / Izvor: Akta.ba

Nagrada Evropske banke za obnovu i razvoj.

Evropska banka za obnovu i razvoj dodijelila je Raiffeisen banci u Bosni i Hercegovini nagradu za Najaktivniju banku izdavaoca finansijskih instrumenata u 2018. godini.

"Istinski nas raduje što smo dobitnik jednog ovakvog prestižnog priznanja koje dodatno potvrđuje da smo na pravom putu kada je riječ o aktivnostima u segmentu investicijskog bankarstva. Kao jedan od vodećih profesionalnih brokera na tržištu nudimo kupovinu i prodaju finansijskih instrumenata kako lokalno, tako i na međunarodnom nivou. Dodatno, nagrada za Raiffeisen predstavlja motivirajući faktor da nastavimo raditi na unapređenju kvaliteta usluga za klijente", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da Raiffeisen kontinuirano nastoji biti profesionalan partner svojim klijentima koji se uvijek mogu osloniti na savjetodavne usluge i podršku stručnog i iskusnog tima Banke. 

Ove godine svečana ceremonija dodjele nagrada je upriličena u okviru Godišnjeg sastanka i Poslovnog foruma EBRD-a koji se održavaju u Sarajevu, a nagrada je uručena u okviru Trade Facilitation Programme-a.  

Riječ je o izuzetno značajnom događaju kojem prisustvuje veliki broj predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih zvaničnika te drugih učesnika iz poslovnog svijeta.

Flagship partner ovogodišnjeg Foruma je Raiffeisen Bank International.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital