Raiffeisen poslovni doručak sa internacionalnim i lokalnim klijentima

09.05.2019. 15:26 / Izvor: Akta.ba
Raiffeisen poslovni doručak sa internacionalnim i lokalnim klijentima
OTVORI GALERIJU

Raiffeisen Bank International Flagshippartner Poslovnog foruma EBRD-a 2019.

Raiffeisen banka BiH organizirala je danas poslovni doručak s klijentima u okviru Poslovnog foruma EBRD-a.

"Drago nam je što smo u okviru Poslovnog foruma EBRD-a imali priliku ugostiti naše internacionalne i lokalne klijente na poslovnom doručku. Kolege iz naše matične kuće Raiffeisen Bank International predstavili su nove trendove iz oblasti finansiranja trgovine kao i primjene novih digitalnih tehnologija u ovoj oblasti poput Blockchain-a. Dodao bih i da je Raiffeisen banka u BiH vodeća banka kada je u pitanju finansiranje trgovine s tržišnim učešćem od oko 30%", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u BiH.

Lukasz Januszewski, član Uprave Raiffeisen Bank International za segment tržišta i investicijskog bankarstva kazao je da su na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni više od 25 godina.

"Naše ključne ambicije u bliskoj budućnosti kada je u pitanju ovo tržište su povećati bazu klijenata u segmentu poslovanja sa stanovništvom te malog i srednjeg poduzetništva uz primjenu novog pristupa prodaji. Želimo iskoristiti našu snažnu tržišnu poziciju kroz potencijal za sufinansiranje velikih infrastrukturnih i privrednih projekata", izjavio je Dobnigg.

Godišnji sastanak EBRD-a je događaj koji pokriva značajne teme za privredu zemlje kao što su jačanje malih preduzeća, otvaranje novih mogućnosti u oblasti turizma, te povezivanje lokalne i globalne ekonomije. Raiffeisen Bank International je ponosni Flagshippartner Poslovnog foruma EBRD-a 2019.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital