Raspodjela dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada igara na sreću

07.06.2018. 15:28 / Izvor: Akta.ba
Raspodjela dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada igara na sreću

Vlada FBiH je utvrdila listu korisnika i raspodjelu dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Na prijedlog Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Vlada FBiH je utvrdila listu korisnika i raspodjelu dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Od ukupno  481.120 KM, uplaćenih po ovom osnovu u Budžet FBiH u 2017. godini, 181.475 KM bit će raspodjeljeno za finansiranje 33 programa i projekta iz oblasti zaštite prava djece koja su žrtve zlostavljanja, pedofilije i prosjačenja, a 299.645 KM za 58 programa i projekata iz oblasti "Učestvovanje u liječenju, prevenciji i borbi protiv ovisnosti o drogi, alkoholu, igrama na sreću i kocki", sadržanih u konačnom prijedlogu liste korisnika, nakon provedene procedure po javnom konkursu.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke će, najkasnije u roku od 30 dana, zaključiti pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava sa svim korisnicima dodijeljenih sredstva.

Ugovori će sadržavati odredbu prema kojoj će biti utvrđena obaveza korisnika da najkasnije do 31.12.2018. godine Federalnom ministarstvu dostave izvještaj o namjenskom utrošku.

Ukoliko korisnik to ne učini, dužan je na zahtjev Federalnog ministarstva sredstva vratiti. Protiv korisnika koji ih ne vrati će kod nadležnih sudskih organa poduzeti odgovarajuće mjere.

Korisnici koji u ugovorenom roku ne dostave izvještaj o utrošku ili dodijeljena sredstva utroše suprotno propisanim kriterijima, neće moći ostvariti pravo na dodjelu sredstava u naredne tri godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital