Kapital / IZVJEŠTAJI

Rast desezonirane i kalendarski prilagođene proizvodnje u RS

22.01.2021. 11:30 / Izvor: SRNA

Desezonirana industrijska proizvodnja u decembru prošle godine u Republici Srpskoj, u odnosu na novembar, veća je za četiri odsto, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Desezonirana prizvodnja u posmatranom periodu u području vađenja ruda i kamena imala je rast od 20,5 odsto, dok je rast u prerađivačkoj industriji iznosio 6,8 odsto.

U području proizvodnje i snabdijevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji u decembru prošle godine je, u odnosu na novembar, zabilježen pad od 8,4 odsto.

Kalendarski prilagođena industrijska proizvodnja u Republici Srpskoj u decembru prošle godine, u odnosu na decembar 2019. godine, veća je za 3,7 odsto.

Najveći procentualni rast kalendarski prilagođene proizvodnje od 19,5 odsto registrovan je u području vađenja ruda i kamena.

Broj zaposlenih radnika u industriji Republike Srpske u odnosu na pretprošlu godinu, manji je za 0,4 odsto, dok je broj zaposlenih u decembru 2020, u odnosu na novembar, manji za 0,4 odsto. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital