Telekom Slovenije protiv odšetnog postupka za 129 milijuna eura

08.01.2015. 08:41 / Izvor: Fena
Telekom Slovenije protiv odšetnog postupka za 129 milijuna eura

U Telekomu Slovenije u priopćenju za javnost u srijedu su naveli da će na prijedlog suda o obnovi postupka odgovoriti u zakonitom roku i dokazati da bi obnova postupka bila u cijelosti neutemeljena.

Telekom Slovenije objavio je u  srijedu da se protivi obnovi sudskog postupka kojim alternativni operater T-2 od slovenskog nacionalnog operatera traži 129 milijuna  odštete, argumentirajući da mu je Telekom Slovenije nanio visoku štetu zbog svog dugogodišnjeg monopolnog položaja.

Prijedlog za obnovu postupka na inicijativu T-2 dao je okružni sud u Ljubljani nakon što je isti sud krajem prošle godine tužbeni zahtjev T-2 odbacio 2013.

U Telekomu Slovenije u priopćenju za javnost u srijedu su naveli da će na prijedlog suda o obnovi postupka odgovoriti u zakonitom roku i  dokazati da bi obnova postupka bila u cijelosti neutemeljena.

T-2 je tužbu protiv nacionalnog operatera podnio još 2007., tražeći odštetu od 129 milijuna eura zbog navodne zloporabe monopolnog položaja od strane Telekoma Slovenije. Nakon višegodišnjeg procesa,  sud je rekao da predstavnici T-2 u postupku nisu iznijeli argumente kojima bi dokazali da im je kao novom operateru Telekom Slovenije  tehnički onemogućavao prodaju paketa za pristup internetu preko tehnologije VDSL, pa je tužbeni zahtjev bio odbijen kao neopravdan,  dok se T-2 žalio da mu nije bilo dopušteno predstavljanje dokaza.

Analitičar Sašo Stanovnik ocijenio je u srijedu da bi prijedlog o obnovi tužbenog postupka mogao negativno djelovati na cijenu Telekoma Slovenije koji je u većinskom državnom vlasništvu iako je po njegovoj ocjeni mogućnost da sud u konačnici naloži isplatu odštete vrlo mali.

Telekom Slovenije je u postupku prodaje stranom strateškom partneru. Proces bi uskoro trebao biti nastavljen zaprimanjem obvezujućih ponuda i završen u prvoj polovici godine.

Iako se nalazi na listi poduzeća koje je vlada naumila prodati, još uvijek je mnogo otpora privatizaciji Telekoma Slovenije, pa i na  političkoj razini.

Ukoliko do prodaje dođe, vjeruje se da je najbliži preuzimanju njemački Deutsche Telekom koji je među onima koji su dali prihvaćenu neobvezujuću ponudu, a sve je ovisno o cijeni.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital