Kapital / IZVJEŠTAJI

Rezultati poslovanja Merkur BH osiguranja u 2007. godini

18.03.2008. 12:30 / Izvor: eKapija.ba

"Trend izvanrednog poslovnog rasta nastavlja se i u 2007. godini, što predstavlja potvrdu kvalitetnog rada svih segmenata društva uz naravno izvanserijska dostignuća naših posredničkih agencija. Kompetentno savjetovanje naših osiguranika, bezrezervna i fleksibilna podrška našim agencijama, te promptno rješavanje i isplata odštetnih zahtijeva, predstavljaju stalne ultimativne ciljeve svakog uposlenika Merkur osiguranja. Ova strategija predstavlja i odgovor na pitanje zašto Merkur osiguranje bilježi prošlu godinu kao jednu od najuspješnijih poslovnih godina od svog osnivanja, sa ukupno naplaćenim premijskim prihodom od 10.554.044 KM, te ujedno i treću godinu uzastopno dovodi do toga, da je Merkur osiguranje osiguravajuće društvo sa najvećim indeksom rasta u FBiH od 163,82%", kaže se u saopćenju Uprave Merkur osiguranja.

Nakon samo četiri godine poslovanja Merkur osiguranje postaje jedan od lidera u segmentu životnog osiguranja sa respektabilnim tržišnim udjelom od 20,59 %.

«Afirmacija organizacijskih modela u funkciji potvrde i daljeg nastavka pozitivnog trenda poslovanja, unapređenje palete programa osiguranja prema preporukama reforme penzionog i zdravstvenog osiguranja u BiH, otvaranje poslovnih jedinica u Banja Luci, Mostaru, te uskoro u Tuzli, zatim aktivnosti info centra u Sarajevu koji besplatnim info telefonom opslužuje sve naše osiguranike i saradnike na terenu, predstavljaju prioritete u 2008. godini.», saopćeno je iz Uprave Merkur BH osiguranja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital