RS će isplatiti FBiH 6.103.817 KM

22.03.2021. 15:21 / Izvor: Akta.ba
RS će isplatiti FBiH 6.103.817 KM

Upravni odbor UIO BiH usvojio je odluku o drugom privremenom poravnanju između korisnika raspodjele sredstava sa jedinstvenog računa za 2020. godinu, prema kojoj je RS dužna da isplati FBiH 6.103.817 KM

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH usvojio je odluku o drugom privremenom poravnanju između korisnika raspodjele sredstava sa jedinstvenog računa za 2020. godinu, prema kojoj je Republika Srpska dužna da isplati Federaciji BiH /FBiH/ 6.103.817 KM, saopšeno je iz UIO.

U saopštenju se dodaje da je Upravni odbor usvojio i Nacrt zakona o carinskim prekršajima BiH i dostavio ga u dalju proceduru kako bi se ispunila obaveza da bude usvojen do 1. jula ove godine kada počinje primjena novog Zakona o carinskoj politici BiH.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je i prednacrt odluke o sprovođenju zakona o carinskoj politici u BIH sa objavljenim tehničkim izmjenama zasnovanim na usklađivanju carinskog zakonodavstva EU.

Upravni odbor dao je saglasnost na izvještaj o radu Uprave za 2020. godinu koji će biti dostavljen Savjetu ministara.

U izvještaju se navode posljedice pandemije virusa korona koje su negativno uticale na prikupljanje prihoda, kao i ostale redovne aktivnosti koje su obavljene tokom prošle godine.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital