RS: SHP Celex najuspješnije privredno društvo u 2010. godini

31.03.2011. 09:54 / Izvor: SRNA
RS: SHP Celex najuspješnije privredno društvo u 2010. godini

Premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić proglasio je sinoć preduzeće "SHP Celex" iz Banjaluke za najuspješnije privredno društvo u RS u 2010. godini.

Direktor ovog preduzeća Predrag Zgonjanin rekao je da njegova firma izvozi više od 80 odsto proizvoda i da je vrijednost izvoza na godišnjem nivou oko 65 miliona KM.

Premijer Džombić istakao je da u Srpskoj ima veoma uspješnih preduzeća koja ostvaruju impresivne rezultate.

"Ovakva preduzeća su privredni pokretači Srpske. Vlada RS sa Privrednom komorom i privrednicima definisala je partnerski odnos kroz ekonomsku politiku za ovu godinu", rekao je Džombić sinoć u Banjaluci na manifestaciji "Izbor najuspješnijih u privredi RS za 2010 godinu".

On je naglasio da je Vlada RS ušla u veliki projekat "Stop poslovnim barijerama".

"Očekujemo vrlo brzo izmjene i dopune zakona kojima će se suštinski ukloniti poslovne barijere. Podrška Vlade RS privrednicima, između ostalog, ogleda se i u subvencijama za izvoz i poljoprivredu", rekao je Džombić.

Predsjednik Privredne komore RS Borko Đurić naglasio je da i u najtežim situacijama i okolnostima postoje firme koje dobro rade i podsjetio da je 2010. godinu obilježila ekonomska kriza koja se, između ostalog, ogledala u smanjenju investicija.

Na sinoćnoj manifestaciji za najuspješnije srednje privredno društvio u 2010. godini u RS proglašeno je preduzeće "IMSS trade" iz Banjaluke, dok je najuspješnije malo privredno duštvo "Planinsko dobro" Nevesinje.

Najznačajnija investicija u prethodnoj godini je Rafinerija nafte Brod, dok je najveći doprinos u oblasti zapošljavanja dala kompanija "Bema" iz Banjaluke.

Posebna priznanja dodijeljena su i u kategorijama "najveći izvoznik finalnog proizvoda", "prepoznatljiv kvalitet u razvoju domaćih proizvoda", "najuspješnija žena u privredi RS", te u oblasti turizma i u kategoriji individualnih proizvođača.

Nagrađeni su: " Fructa Trade" Derventa za proizvod tomiko kečap, "Maxmara" Banjaluka za aluminijske ljestve, "MB Impex" Banjaluka za zlatnu viljamovku, "Steco centar" Bijeljina za kućne brvnare, "AM Međugorje" Banjaluka za sobna vrata "folija", Banjalučka pivara za pivo "crni đorđe premium", "Binis" Banjaluka za delta blok sistem.

Među nagrađenima su "Vitaminka" Banjaluka za ajvar, "Voda kruna" Mrkonjić Grad za prirodnu izvorsku negaziranu vodu, "Krajina klas" Banjaluka za mješavinu sitnih kolača, "Mlijekoprodukt" Kozaraska Dubica za trajno mlijeko "vitalija", zatim "Plantago" Laktaši za filter čaj od nane, "Pčelica Maja" Bileća za odjeću za dojenčad, "Topling" Prnjavor za biotopling kotao na pelet, "Tri best" za teretne liftove i platforme za automobile .

Manifestaciju, koja je održana u Banskom dvoru, organizovala je Privredna komora RS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital