Sarajevska berza produžava period besplatnog korištenja usluge FAST

Kapital / BH BERZE

Sarajevska berza produžava period besplatnog korištenja usluge FAST

29.03.2020. 18:08 / Izvor: Fena

Sarajevska berza donijela je odluku da se period besplatnog korištenja aplikacije za praćenje stanja na tržištu i finansijsku analizu “FAST”, koji je trebao  završiti 31.marta 2020. godine, produžava za dodatna tri mjeseca.

"Mjere koje nadležne institucije kod nas i u svijetu donose, s ciljem suzbijanja širenja korona-virusa (SARS-Cov-2), dovode do toga da mnogo više vremena moramo provesti u svojim stanovima i kućama. Psiholozi u tim situacijama savjetuju da, pored različitih vidova razonode (gledanje filmova, serija i klipova, surfanje) jedan dio vremena posvetimo i svojoj edukacijii", saopćila je Sarajevska berza.

Stoga je Berza, kako se dodaje u saopćenju, odlučila da, u okviru svojih mogućnosti, svim zainteresovanim za tržište kapitala i berzansku trgovinu omogući besplatno korištenje FAST-a, kako bi se na taj način edukovali o berzanskoj trgovini i finansijskoj analizi poslovanja kompanija.

FAST je nova usluga Sarajevske berze koja omogućava: praćenje trgovine i kretanja cijena vrijednosnih papira na berzanskom tržištu; pregled i analiza istorijskih podataka o trgovanju i berzanskim indeksima; analiza poslovanja kompanija čiji su vrijednosni papiri uvršteni na tržište SASE putem periodičnih finansijskih izvještaja; racio-analiza sa više desetina različitih pokazatelja; kreiranje vlastitog portfolija vrijednosnih papira i praćenje njegove vrijednosti.

Za prijavu na tu uslugu potrebno je poslati mail na it@sase.ba, nakon čega će Berza dostaviti pristupne podatke i adresu web-stranice putem koje se FAST može koristiti.

PODIJELI:

TAGOVI:

FAST

SASE

Sarajevska berza

berza

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital