Sberbank BH: "Zlatni BAM" za poseban doprinos edukaciji mladih

13.09.2019. 09:17 / Izvor: Akta.ba
Sberbank BH: 'Zlatni BAM' za poseban doprinos edukaciji mladih

Finansijski magazin "Banke i biznis" dodijelio je Sberbank BH nagradu "Zlatni BAM" za poseban doprinos edukaciji mladih.

Finansijski magazin "Banke i biznis" dodijelio je Sberbank BH nagradu "Zlatni BAM" za poseban doprinos edukaciji mladih. Nagrada dolazi kao rezultat dugoročnog strateškog ulaganja u razvojne projekte posebno dizajnirane za srednjoškolce i studente.

"Mladi su nosioci perspektive bh. društva i Sberbank BH posebnu pažnju posvećuje njihovim potrebama i željama", ističe Jasmin Spahić, predsjednik Uprave Sberbank BH. Studenti imaju prednost u Sberbank BH i besplatno koriste tekući račun, imaju odgovarajuću debitnu karticu, te koristiti mobilno bankarstvo, a na određenim fakultetima univerziteta u Sarajevu, Tuzli i Zenici mogu plaćati i školarinu, također bez naknade.

Kroz suorganizaciju CEO konferencije, najvećeg regionalnog događaja koji okuplja mlade, Sberbank BH snažno podržava njihovo aktivno uključivanje u svijet preduzetništva. Ove godine se napunilo sedma godina kako Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu organizuje CEO konferenciju, a Sberbank BH je aktivni sudionik od samog početka.

Pored CEO konferencije Sberbank BH daje stručnu podršku studentima u razvijanju kompetencija neophodnih za uspjeh u savremenim poslovnim uslovima, kroz niz stručnih predavanja i radionica na fakultetima, te različita stručna osposobljavanja i uz stažiranje u Banci. Dodatno, Sberbank BH sufinansira studentska putovanja, koja omogućavaju mladima da upoznaju različite kulture, običaje, te steknu nova znanja. 

"Jako smo ponosni na sve naše projekte koje radimo sa mladima. Sticanje prvog radnog iskustva je jedan od najvažnijih koraka u karijeri, i sretan sam što su mnogi mladi, talentovani i ambiciozni bankari svoju karijeru započeli upravo u našoj Banci, kroz programe stručnog osposobljavanja zahvaljujući kojem dobijaju tržišno relevantne vještine", izjavio je Spahić, te dodao: "u vremenu kvantiteta želimo vratiti kvalitet. Želimo poticati znanje, rad i inovativnost. Želimo dodatno ohrabriti studente da budu ekstra".

Finansijski magazin "Banke i biznis" je i ove je godine, po 17. put, na osnovu revidiranih izvještaja o poslovanju banaka u 2018. godini, odabrao najuspješnije banke u Bosni i Hercegovini. Manifestacija uručenja najznačajnijeg priznanja bankarima u Bosni i Hercegovine održana je u Sarajevu u četvrtak navečer.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital