Sedam nagrada za Daimlerova komercijalna vozila

31.05.2012. 10:01 / Izvor: eKapija.ba
Sedam nagrada za Daimlerova komercijalna vozila

Na svečanosti u čast najboljih brendova i komercijalnih vozila u 2012. održanoj u četvrtak u Stuttgartu Daimler je osvojio sedam nagrada. U anketi je sudjelovalo više od 8000 čitaoca časopisa "Fernfahrer", "lastauto omnibus" i "trans aktuell" izdavačkog društva ETM koji su kao najbolje odabrali pet Mercedes-Benzovih komercijalnih vozila i dva uslužna rješenja iz Mercedes-Benza.

Čitaoci su Mercedes-Benzov Sprinter proglasili pobjednikom u kategoriji dostavnih vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t, i to čak sedamnaesti put zaredom. Od ovog proljeća Sprinter je prvo dostavno vozilo koji se može opremiti 7-stepenim automatskim mjenjačem 7G-TRONIC.

Novi Mercedes-Benzov Actros pobijedio je u kategoriji kamiona za međunarodni transport. Ovaj posve novi kamion proslavio je svoju svjetsku premijeru u ljeto prošle godine. Novitet u sektoru Mercedes-Benzovih komercijalnih vozila izuzetno je ekonomičan, siguran i ekološki prihvatljiv zahvaljujući Euro 6 tehnologiji motora. U kategoriji kamiona kipera najveće dopuštene mase do 32 t također je pobijedio Actros. Više od 700.000 prodanih primjeraka od njegovog predstavljanja 1996. čine Actros najuspješnijim teškim kamionom na svijetu.

Na pobjedničkom postolju u kategoriji autobusa za gradski prevoz završio je Mercedes-Benzov Citaro. S više od 30.000 prodanih primjeraka u 14 godina proizvodnje, Citaro je najuspješniji gradski autobus svih vremena. Početkom maja postao je prvi europski gradski autobus s Euro 6 motorom.

Mercedes-Benzov Tourino nudi mnogobrojne opcije koje omogućavaju široku paletu prednosti – od međugradskog prevoza do VIP shuttle usluga. Ovaj praktični autobus čitaoci magazina ETM proglasili su pobjednikom u kategoriji srednje velikih autobusa.

Mercedes-Benz je pridobio glasače i u anketi o najboljim brendovima. Mercedes-Benz CharterWay šesti put zaredom osvojio je nagradu u kategoriji "najam/leasing". CharterWay nudi usluge i pokretljivost usmjerenu na servis, nabavu i upravljanje Mercedes-Benzovim komercijalnim vozilima od 1992. godine.

U kategoriji "usluge kamion/prikolica" čitaoci su pobjednikom proglasili usluge TruckWorksa iz Mercedes-Benza. TruckWorks je poveznica sveobuhvatnih usluga vezanih za komercijalna vozila. Preko usluge TruckWorks Daimler sarađuje s uglednim proizvođačima prikolica, karoserija, osovina, kočionih sistema, utovarnih platformi i rashladnih jedinica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital