Semir Fejzić v.d. direktora Razvojne banke FBiH

26.10.2018. 10:16 / Izvor: Akta.ba
Semir Fejzić v.d. direktora Razvojne banke FBiH

Vlada Federacije BiH je donijela nekoliko odluka o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru Razvojne banke FBiH.

Vlada Federacije BiH je donijela nekoliko odluka o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru Razvojne banke FBiH.

Tako je data prethodna saglasnost da Salko Selman bude razriješen dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, zaključno sa 23.10.2018. godine, zbog isteka mandata.

Prethodna saglasnost data je i za razrješenje Marijana Oršolića dužnosti potpredsjednika Uprave ove banke, također zaključno sa 23.10.2018. godine, zbog isteka mandata.

Nadzorni odbor RB FBiH dobio je i prethodne saglasnosti da Semir Fejzić bude imenovan za vršioca dužnosti predsjednika Uprave, a Marijan Oršolić za vršioca dužnosti potpredsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, oba počevši počev od 25.10.2018. godine i na period do okončanja konkursne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci.

Ove odluke stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljene u “Službenim novinama Federacije BiH”.

Federalna vlada je Nadzornom odboru Razvojne banke FBiH dala prethodnu saglasnost za imenovanje vršioca dužnosti izvršnih direktora do okončanja konkursne procedure, a najduže na period do dvanaest mjeseci. Riječ je o Daliboru Milinkoviću (v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj), Mersihi Slipičević (v.d. izvršne direktorice za upravljanje rizicima) i Seniji Bubić (v.d. izvršne direktorice za podršku poslovanju). Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BiH”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital