Singapurski magazin izabrao Amera Bukvića za najuspješnijeg direktora

26.03.2021. 15:59 / Izvor: Akta.ba
Singapurski magazin izabrao Amera Bukvića za najuspješnijeg direktora

Azijski magazin "World Business Outlook":Singapurski magazin izabrao Amera Bukvića za najuspješnijeg direktora, a BBI banku za društveno najodgovorniju banku u Jugoistočnoj Evropi u 2021. godini.

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo  Amer Bukvić prepoznat je kao "Best Banking CEO of the Year 2021", a BBI banka kao "Best CSR Bank in SEE (South Eastern Europe) 2021" u izboru stručnog časopisa "World Business Outlook" iz Singapura.

"World Business Outlook" je azijski  printani i online časopis koji pruža sveobuhvatne informacije i analize o finansijskoj industriji, međunarodnom biznisu i globalnoj ekonomiji. Stručni žiri je ocjenjivao kandidate i uspješne poslovne strategije iz cijelog svijeta, vrednujući pri tom liderstvo u industriji, procjenjujući talenat za vodstvo, neto vrijednost industrije, te strategije i potencijal za uspjeh na međunarodnom tržištu.

Visoko kvalificirani urednički tim "World Business Outlook Awards" prilikom odabra kandidata provodi rigorozna istraživanja i prikupljaju informacije i podatke. Nagrade se dodjeljuju  istaknutim pojedincima i institucijama iz cijelog svijeta iz oblasti finansija, bankarstva, građevinarstva, upravljanja fondovima, turizma, osiguranja i proizvodnje energije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital