Skupština USK usvojila budžet za 2020. godinu

24.03.2020. 09:07 / Izvor: Akta.ba
Skupština USK usvojila budžet za 2020. godinu

Štab civilne zaštite Unsko-sanskog kantona odmah nakon usvajanja budžeta donio je Odluku o izdvajanju sredstava za preventivne mjere i opremanje službi zaštite i spašavanja.

Skupština Unsko-sanskog kantona (USK) na današnjoj je sjednici usvojila budžet za 2020. godinu, u iznosu od 238 miliona maraka. Za Prijedlog budžeta s amandmanima Kantonalne vlade, koji su se odnosili na novonastalu vanrednu situaciju zbog koronavirusa, glasalo je 17 skupštinskih zastupnika.

"U ovakvoj situaciji, najbitnije je da je podržan predloženi budžet, ali i amandmani Vlade USK, kojima smo osigurali interventno djelovanje prema zdravstvu, privredi i poljoprivredi. Tako smo zbog novonastale situacije za domove zdravlja osigurali milion maraka. Povećali smo iznos za privredu na 2,5 miliona, dok ćemo za poljoprivredu izdvojiti 5,5 miliona KM", riječi su premijera USK Mustafe Ružnića.

Ovim je Kantonalnoj vladi data i saglasnost za interventno djelovanje prema zdravstvenim ustanovama zbog prijetnje širenja koronavirusa, za što će u slučaju potrebe, raspoloživo biti skoro 10 posto od ukupnog iznosa budžeta.

Štab civilne zaštite Unsko-sanskog kantona odmah nakon usvajanja budžeta donio je Odluku o izdvajanju sredstava za preventivne mjere i opremanje službi zaštite i spašavanja, kojom je između ostalog - 175. 000 maraka usmjereno službama medicinske pomoći, odnosno da bi se u dogledno vrijeme omogućilo testiranje na koronavirus u zdravstvenim ustanovama ovog kantona.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital