Kapital / BANKARSTVO

Slovenija najavila izdavanje 10-godišnjih obveznica vrijednih 1,5 milijardi eura

08.01.2019. 08:44 / Izvor: HINA

Slovenija je najavila izdavanje 10-godišnje obveznice kojom će se zadužiti za 1,5 milijardi eura, objavio je poslovni dnevnik Finance.

Obveznicama koja dospijevaju 14. ožujka 2029. godine Slovenija će pokriti velik dio potreba za refinanciranjem starih kreditnih obveza koje dospijevaju ove godine.

Ako bi se trenutno povoljne prilike na financijskim tržištima pogoršale, preostatak obveza, prema najavama medija, pokrio bi se kratkoročnim ili dodatnim zaduživanjem, izdavanjem obveznica na međunarodnim financijskim tržištima.

Ove godine Slovenija treba refinancirati 2,97 milijardi eura dospjelih financijskih obveza, a planom za ovu godinu treba preuzeti 341 milijun eura novih, od čega se veći dio odnosi na financiranje radova na novoj pruzi Divača-Koper te formiranje turističkog koncerna u kojemu će većinski vlasnik biti država.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital