Snažan oporavak azijskih tržišta

Kapital / SVJETSKE BERZE

Snažan oporavak azijskih tržišta

25.03.2020. 09:34 / Izvor: HINA

Azijske dionice snažno su oporavile u utorak, jer je obećanje Federalnih rezervi o bespovratnom financiranju oslabilo bolna naprezanja na financijskim tržištima, čak i ako to neće ublažiti trenutni ekonomski udar koronavirusa.

Iako je Wall Street izgledao neimpresioniran, ulagači u Aziji bili su dovoljno ohrabreni da podignu E-Mini futurese na S&P 500 za 3%, a japanski Nikkei 6,2%. Ako se održi, to bi bio najveći dnevni porast za Nikkei od kraja 2016.

MSCI-ov najširi indeks azijsko-pacifičkih dionica izvan Japana skočio je za 4,2% na više od polovine pada u ponedjeljak. Shanghai Blue Chip Index dobio je 2,7%.

Europa je izgledala za nijansu optimističnije jer su se EUROSTOXXX 50 budućnosti povećale za 3,3%, a FTSE budućnosti 3,1%.

U svom najnovijem drastičnom koraku, Fed je ponudio da kupi neograničenu količinu imovine kako bi stalan tržište i proširio svoj mandat na korporativne i muni obveznice.

Brojevi su sigurno veliki, a analitičari procjenjuju da bi paket mogao zajamiti nefinancijske tvrtke ili četiri trilijuna dolara ili više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital