Sonra iz Živinica, ipak odustala od Sarajevske pivare

08.06.2018. 11:29 / Izvor: Akta.ba
Sonra iz Živinica, ipak odustala od Sarajevske pivare

Sonra je izašla iz vlasništva Sarajevske pivare gdje je nedavnom kupovinom dionica u vrijednosti od 3,6 miliona MK se našla kao treći većinski vlasnik.

Iako se ovih dana nagađalo da je Sonra d.o.o. Živinice kupila dodatne dionice Sarajevske pivare i Unioninvestplastike, nakon objave izvještaja Sarajevske berze i Registra vrjednosnih papira ispostavilo se da je Sonra prodala svojih 8,03 posto dionica u Sarajevskoj pivari.

Na ovaj način Sonra je izašla iz vlasništva Sarajevske pivare gdje se nedavnom kupovinom dionica u vrijednosti od 3,6 miliona KM našla kao treći većinski vlasnik, saznaje poslovni portal Akta.ba.

Dionice od Sonre su kupili investicioni fonovi, ZIF Naprijed i Eurofond-1 d.d. Tuzla. Na ovaj način ZIF Naprijed sa procentualnog učešća od 1,8 je dobio učešće od 5,6 posto te na ovaj način postao četvrti dioničar Sarajevske pivare.  Eurofond-1 d.d. Tuzla je kupovinom dionica stekao učešće od 3 posto u ovo fabrici.

Sonra Živinice prodala je i dio dionica u Unioninvestplastici koje je stekla istog dana kada je kupila i paket dionica Sarajevske pivare.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital