Sparkasse Bank lansirala novu verziju internet i mobilnog bankarstva

08.02.2021. 13:07 / Izvor: Akta.ba
Sparkasse Bank lansirala novu verziju internet i mobilnog bankarstva

Nova platforma digitalnog bankarstva za još jednostavnije bankarenje iz doma.

Sparkasse Bank je početkom godine lansirala novu platformu digitalnog bankarstva kreiranu da korisnicima Mobilnog i Internet bankarstva pruži najviši nivo usluge i jednostavnije poslovanje uz uštedu vremena i direktni kontakt sa bankom sa bilo koje lokacije.

Personalizirani portal nudi mnoge nove, ali i unaprijeđene funkcionalnosti, a u posebnoj akciji do 31.03.2021. godine i potpuno besplatno obavljanje transakcija unutrašnjeg platnog prometa.

Platforma digitalnog bankarstva kreirana po najnovijim tehnološkim standardima, pruža klijentu direktnu vezu sa bankom uz siguran pristup računima 24/7, te mnoštvo novih funkcionalnosti koje poslovanje sa bankom prilagođava njegovom vremenu i aktivnostima.

Jednostavno upravljanje računima kroz portal čiji izgled klijent uređuje prema vlastitim preferencijama, čini ovu platformu  potpuno personaliziranom za svakog korisnika. Obavljanje transakcija uz detaljan pregled arhive svih plaćenih računa, ugovaranje trajnih naloga, obavljanje mjenjačkih poslova, transfera novca i druge usluge, omogućava šaltersko poslovanje dostupno klijentu sa bilo koje lokacije putem mobitela ili kompjutera.

Novo digitalno bankarstvo klijentima nudi i "Katalog proizvoda" sa aktuelnim proizvodima i akcijskim ponudama banke, uz mogućnost online apliciranja, te direktnog kontakta sa bankarskim službenikom putem virtuelnog inbox-a, za brzu dostupnost informacijama i bez potrebe dolaska u poslovnicu i čekanja u redovima.

Nova funkcionalnost je svakako i usluga pod nazivom "Ekeš", koja kroz Internet bankarstvo nudi mogućnost generisanja koda za jednostavno i sigurno podizanje gotovine bez korištenja kartice na bilo kojem bankomatu Sparkasse Bank širom BiH. 

"Protekla godina i situacija sa pandemijom uticala je na pojačano korištenje digitalnih kanala od strane klijenata, ali možemo reći i na njihov brži transfer od tradicionalnog ka digitalnom poslovanju sa bankom, kao jednostavnijem i sigurnijem načinu obavljanja redovnih bankarskih poslova u današnjem vremenu.  Sa novom platformom nastojali smo unaprijediti postojeće funkcionalnosti, ali i ponuditi neke potpuno nove prateći svjetske standarde digitalnog bankarstva, kako bismo podigli kvalitet usluge prema klijentima, te učinili da kroz ovaj kanal poslovanja imaju jednako dobro iskustvo i mogućnost obavljanja što većeg broja usluga kao pri stvarnom dolasku u poslovnicu. Kao dodatnu pogodnost povodom lansiranja nove platforme, svim klijentima nudimo obavljanje transakcija unutrašnjeg platnog prometa putem Mobilnog ili Internet bankarstva bez naknade do kraja marta", izjavila je Elvira Prnjavorac, Direktorica segmenta za poslovanje sa stanovništvom i malim preduzećima Sparkasse Bank.

Nova platforma digitalnog bankarstva dostupna je na oficijelnoj internet stranici Sparkasse Bank www.sparkasse.ba, ali i kao besplatna aplikacija na online prodavnicama za sve vrste mobilnih uređaja ( App store, Play Store). Na internet stranici dostupni su i video tutorijali sa instrukcijama za jednostavno korištenje svih funkcionalnosti.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital