Spoljnotrgovinska razmjena u opštini Kostajnica povećana za 0,2 odsto

Kapital / IZVJEŠTAJI

Spoljnotrgovinska razmjena u opštini Kostajnica povećana za 0,2 odsto

31.10.2019. 11:57 / Izvor: SRNA

Spoljnotrgovinski promet u opštini Kostajnica u proteklih devet mjeseci iznosio je 32,56 miliona KM, što je za 58.000 KM više nego u istom periodu prošle godine, a stopa rasta spoljnotrgovinske razmjene bila je 0,2 odsto, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Pašić je naveo da je u periodu januar-septembar ostvaren izvoz od 20,27 miliona KM, uvoz je iznosio 12,28 miliona KM, a pokrivenost uvoza izvozom bila je 165 odsto.

On je dodao da je izvoz u ovom periodu manji za četiri odsto u odnosu na isti period lani kada je po tom osnovu ostvareno 21,11 miliona KM.

Prema njegovim riječima, uvoz je povećan za 7,9 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period kada je vrijednost uvoza iznosila 11,39 miliona KM.

"Najviše su izvoženi proizvodi drvoprerađivačke i tekstilne industrije, i to u zemlje EU", rekao je Pašić i naveo da su u opštini Kostajnica registrovana dva drvoprerađivačka i tri tekstilna preduzeća.

On je rekao da ova lokalna zajednica, prema podacima Privredne komore Republike Srpske, u ukupnom izvozu Srpske ima učešće od 0,7 odsto, dok u uvozu učestvuje sa 0,3 odsto. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital