Svečano otvorena 100-ta po redu poslovnica Raiffeisen banke

12.06.2019. 13:24 / Izvor: Akta.ba
Svečano otvorena 100-ta po redu poslovnica Raiffeisen banke
OTVORI GALERIJU

Danas je u prisustvu zvanica i uz prikladan prijem, svečano otvorena 100-ta po redu poslovnica Raiffeisen banke

 Raiffeisen banka je danas na Merhemića trgu u Sarajevu, otvorila svoju 100-tu poslovnicu u BiH, što je zvanično učinilo bankom sa najvećom mrežom poslovnica na bh. tržištu.

Ova banka važi za jednu od najrespektabilnijih banaka u BiH koja je na listi vodećih zahvaljujući profesionalnom ali i klijent-usmjerenom poslovanju koje lako zadobija povjerenje klijenata.

Karlheinz Dobnigg, predsjednik Upravnog odbora Raiffeisen banke, na početku svog obraćanja zahvalio se na povjerenju koje ova banka uživa na bh tržištu te izrazio zadovoljstvo zbog ovog velikog jubileja.

"Ovo potvrđuje ne samo našu orijentiranost da dodatno učvrstimo naše prisustvo na tržištu već i da našim klijentima budemo što dostupniji.", izjavio je Dobnigg.

Dobnigg je rekao da upravo Raiffeisen fokus stavlja na brzu i fleksibilnu uslugu prema klijentima, koji će od danas imati pristup uslugama u 100 poslovnica i preko 270 bankomata širom BiH.

Dodao je da je strateška orijentacija banke da unaprijedi efikasnost i uticaj poslovanja u moderno opremljenim poslovnicama, koristiti bankovne metode prilagođene klijentima ali koristiti i nove načine bankarstva poput digitalnog bankarstva.

Austrijska ambasadorica u BiH, Ulrike Hartmann u svom obraćanju je rekla: "Ova banka je u teškom vremenu, neposredno poslije rata, bila među prvim velikim investitorima te tako ukazala povjerenje Bosni i Hercegovini kao ambijentu za potencijalno uspješno poslovanje. Značaj tog pionirskog poduhvata je veliki jer je tada upućena važna poruka i drugim investitorima iz Austrije ali i šire da vrijedi ulagati u BiH i da je i ovdje moguće ostvariti veliki uspjeh."

Hartmann je takođe podsjetila i naglasila da je Austrijska privreda i dalje na prvom mjestu najvećih investitora u BiH te da su brojne austrijske kompanije u BiH omogućile preko 8000 radnih mjesta.

Raiffeisen banka prati trendove i nove tehnološke olakšice poslovanja i usluge, te će u narednom periodu svojim korisnicima omogućiti uslugu beskontaktnih narukvica koje je moguće koristiti umjesto bankovnih kartica na svim beskontaktnim POS uređajima. To znači da neće biti potrebe za nošenjem i prikazivanjem kartice pri plaćanju što je još jedna od olakšica za klijente koju Raiffeisen uvodi kao novitet na našem tržištu. 

Danas, u skladu sa slavljeničkim raspoloženjem, a u cilju svojevrsne zahvale svojim klijentima na povjerenju, svima koji se danas odluče kreditno zadužiti u bilo kojoj poslovnici u BiH, Raiffeisen neće naplatiti troškove obrade kredita. 

Ovo simbolično obilježeno otvorenje zbog jedinstvenosti broja zasigurno je tek još jedno u nizu otvorenje poslovnice ove uspješne austrijske banke sa bogatim i uspješnim poslovnim historijatom.

Otvorenju je prisutvovao veliki broj klijenata i prijatelja Raiffeisen iz svih sfera bh. drustva što je još jedna potvrda dobrog i odgovornog poslovanja na koje tržište povoljno reaguje.

N.K. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital