Svjetska banka daje Ukrajini novce za strateške i institucionalne reforme

30.05.2014. 10:29 / Izvor: Dnevnik.hr
Svjetska banka daje Ukrajini novce za strateške i institucionalne reforme

​Svjetska banka isplatila je prvu tranšu pomoći od 3,5 milijardi dolara koliko je ta institucija izdvojila kako bi bivša sovjetska republika pogođena teškom političkom i gospodarskom krizom izbjegla stečaj.

Svjetska banka isplatila je prvu tranšu pomoći od 3,5 milijardi dolara koliko je ta institucija izdvojila kako bi bivša sovjetska republika pogođena teškom političkom i gospodarskom krizom izbjegla stečaj.

Svjetska banka je u četvrtak isplatila Ukrajini 750 milijuna dolara, prvu tranšu pomoći od 3,5 milijardi dolara koliko je ta institucija izdvojila kako bi bivša sovjetska republika pogođena teškom političkom i gospodarskom krizom izbjegla stečaj, potvrdilo je ukrajinsko ministarstvo financija.

Taj će novac biti "iskorišten za strateške i institucionalne reforme" kako bi se prvenstveno "stabilizirala gospodarska i financijska situacija u zemlji", pojašnjava ministarstvo.

Krediti Svjetske banke dio su paketa pomoći međunarodne zajednice Ukrajini u iznosu od 27 milijardi dolara. Dio kredita bi trebao omogućiti provedbu "visoko prioritetnih reformi" u zemlji koja se bori protiv korupcije te reformu "nepravednog" sustava poticaja za cijene energenata, štiteći pritom najsiromašnije skupine stanovništva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital