Tender ponudu za dionice Hepoka prihvatilo 36 dioničara

08.12.2016. 10:24 / Izvor: Akta.ba
Tender ponudu za dionice Hepoka prihvatilo 36 dioničara

Društvo za ulaganje u poljoprivredu "Zeraa Agriculture Investment" d.o.o. Sarajevo steklo je dodatnih 0,6 posto dionica preduzeća Hepok d.d. Mostar.

Društvo za ulaganje u poljoprivredu "Zeraa Agriculture Investment“ d.o.o. Sarajevo steklo je dodatnih 0,6 posto dionica preduzeća Hepok d.d. Mostar.

Nakon što je otkupio 2.255.184 dionica ili 94,8 posto u Hepoku krajem avgusta od Amko komerca i Vino Župe Aleksandrovac, Zeraa Agriculture Investment raspisao je ponudu i za preostale dionice.

Na  Sarajevskoj berzi je objavljen Izvještaj, u kojem je istaknuto kako su tender ponudu prihvatilo 36 dioničara 14.817 dionica, što predstavlja 0,6229% od ukupnog broja dionica s pravom glasa cijelog društva.

Zeraa Agriculture Investment, iza kojeg stoji državni investicioni fond iz Dubajia, platio je dionice po cijeni od 2,6 KM po dionici.

Za paket dionica Amko komerca i Vino Župe Aleksandrovac, kojim je postalo većinski vlasnik Hepoka, društvo iz Dubajia izdvojilo je nešto više od 4,26 miliona KM.

Prema podacima Sarajevske berze među top deset vlasnika mostarskog Hepoka nalazi se "Zeraa Agriculture Investment" d.o.o. Sarajevo sa udijelom od 94.8 posto, te Hercegovinalijek d.o.o. sa udijelom od 1.5 posto dionica...

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital