Todorić za 28,7 milijuna eura prodaje Sub City južnoafričkom fondu

08.02.2016. 11:57 / Izvor: Akta.ba
Todorić za 28,7 milijuna eura prodaje Sub City južnoafričkom fondu

Konzum pregovora oko sale and lease back suradnje s Tower Property Fund Limitedom, kratko su odgovorili iz Agrokora na upit prodaju li neke objekte tom južnoafričkom investicijskom fondu.

Konzum pregovora oko sale and lease back suradnje s Tower Property Fund Limitedom, kratko su odgovorili iz Agrokora na upit prodaju li neke objekte tom južnoafričkom investicijskom fondu.

Naime, Tower Property je na svom webu objavio da je sporazum o kupnji trgovačkih centara na četiri lokacije, dvije u Zagrebu (Gračani Meridian 16 i Super Konzum u Vukovarskoj) te Super Konzum u Velikoj Gorici i Sub Dubrovnik u Župi Dubrovačkoj, za 66,4 milijuna eura u završnoj fazi.

Akvizicija će biti zaključena u travnju, a Konzum odmah potpisuje zakup na 12 godina. Potom će, iznose u Toweru, u RH registrirati podružnicu kao europsku 'offshore' platformu za nova ulaganja.

A kako piše Dubrovački vjesnik, Agrokor privodi kraju pregovore o prodaji župske nekretnine južnoafričkom fondu Tower Property Fund Limited za 28,746.413 eura bez PDV-a.

Ukupna je to cijena koju ovaj južnoafrički fond ima namjeru dati za tvrtku Sub Dubrovnik, a koja je gradila SUB City, umanjen za dugove ove dubrovačke tvrtke. Todorićeve tvrtke ostaju u ovom prostoru i kao zakupci i upravitelji prostora i to, finalizira li se ova kupoprodaja, za još 12 godina. Ove su informacije Dubrovačkom vjesniku dijelom potvrdili i iz Agrokora iz čije je Službe za odnose s javnošću stigao odgovor:

"Konzum je u tijeku finalnih pregovora oko sale and lease back suradnje s Tower Property Fund Limitedom za navedene nekretnine." Dok se posao ne realizira, a to se navodno očekuje tijekom travnja, novih informacija o tome očito neće biti.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital