Tokom prve godine rada Sarajevske žičare veliki broj prevezenih putnika

27.05.2019. 12:08 / Izvor: Fena
Tokom prve godine rada Sarajevske žičare veliki broj prevezenih putnika

Sarajevska žičara je u prva četiri mjeseca 2019. godine izdala više od 81.000 ulaznica.

Javno preduzeće Sarajevo zadovoljno je rezultatima dosadašnjeg rada Sarajevske žičare, a prva godina rada žičare je obilježila iznimna posjećenost i veliki broj prevezenih putnika, kako Sarajlija tako i turista iz svih krajeva svijeta, rekli su iz ovog preduzeća.

U narednom periodu će, kako ističu, primarni fokus biti stavljen na proširenje ponude na Trebeviću i uvođenje dodatnih sadržaja za posjetioce u svrhu što kvalitetnijeg provođenja vremena na omiljenom sarajevskom izletištu.

U toku su finalni radovi na završetku objekta brdske stanice i odmah nakon tehničkog prijema objekta, JP Sarajevo planira dodatno uređenje prostora u zgradi brdske stanice žičare otvorenjem kafe bara, te restorana sa terasom s pogledom na grad.

Iz JP Sarajevo kažu da svakodnevno prate reakcije i dobivaju povratne informacije od posjetilaca i korisnika njihovih usluga, te razmatraju sve njihove sugestije za poboljšanjem usluga Sarajevske žičare.

Sarajevska žičara je u prva četiri mjeseca 2019. godine izdala više od 81.000 ulaznica.

Oko 7.000 djece do sedam godina je iskoristilo mogućnost besplatne vožnje, a prevezeno je i više od 300 biciklista i 138 kućnih ljubimaca. Od ukupnog broja posjetilaca 26 posto su osobe koje nemaju prebivalište u BiH, rečeno je Feni iz JP Sarajevo.

Od 6. aprila stupilo je na snagu novo radno vrijeme Sarajevske žičare. Tako radnim danima žičara radi od 10.00 do 21.00, a vikendom od 09.00 do 21.00.

Cijena karte za vožnju u jednom smjeru za osobe koje nemaju prebivalište u BiH je 15 KM, a povratna 20 KM.

Cijena karte sa uračunatim popustom (za osobe sa prebivalištem u BiH) je 4 KM u jednom smjeru, a 6 KM je cijena povratne karte.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital