Toplane Sarajevo i Sberbank BH potpisali ugovor o poslovnoj saradnji

22.05.2019. 13:18 / Izvor: Akta.ba
Toplane Sarajevo i Sberbank BH potpisali ugovor o poslovnoj saradnji

Pored KJKP Toplane Sarajevo klijenti Sberbank BH putem mobilnog uređaja mogu plaćate račune BH Telecoma, JP Elektroprivreda BH, kao i HT Eroneta.

KJKP Toplane Sarajevo i Sberbank BH potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji, koji će klijentima Banke olakšati plaćanje računa za grijanje.

Uz ClickPay, savremenu uslugu klijenti Sberbank BH mogu putem mobilnog uređaja plaćati račune za komunalne usluge potpuno sigurno i bezbrižno u bilo koje doba dana, sa samo jednim klikom. Usluga je besplatna i dostupna putem aplikacija internet i mobilnog bankarstva.

"Kroz zajedničko partnerstvo sa "Toplanama“ najviše koristi će zasigurno imati naši klijenti. Cilj nam je olakšati svakodnevnicu kroz ekonomičnija, brza i jednostavna rješenja kao što je ClickPay usluga“, izjavio je Jasmin Mameledžija, direktor Sektora za partnerstva i kanale prodaje, te dodao da plaćanjem komunalnih računa elektonski, izbjegavamo čekanje u redovima, a uz to i štedimo jer su naknade za ovaj vid plaćanja značajno manje.

Iz Toplana je istaknuto da: "KJKP Toplane Sarajevo ulaže velike napore da za svoje korisnike usluga osigura potrebne podatke s ciljem efikasnijeg korištenja usluga internet ili mobilnog bankarstva. Realizacijom ovog Ugovora, naš projekat „e-račun“, kojim je omogućena dostava računa putem e-mail adrese, će vjerovatno biti atraktivniji za naše korisnike koji su klijenti  Sberbank BH".

Pored KJKP Toplane Sarajevo klijenti Sberbank BH putem mobilnog uređaja mogu plaćate račune BH Telecoma, JP Elektroprivreda BH, kao i HT Eroneta.

Korištenje usluge ClickPay je veoma jednostavno. Da bi započeli sa korištenjem korisnici jednokratno moraju unijeti podatke o usluzi koju žele plaćati na ovaj način. Nakon aktivacije usluge u sistemu elektronskog/ mobilnog bankarstva, klijentima Sberbank BH će u inbox stići račun, a putem SMS poruke će dobiti obavijest o prispijeću računa. Plaćanje usluge se realizuje jednim klikom, izborom opcije plati.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital