Kapital / IZVJEŠTAJI

Tuzla: Kapitalna ulaganja u 2009. godini - Za razne infrastrukturne projekte planirano je investiranje 16,88 mil. KM

23.04.2009. 12:56 / Izvor: Oslobođenje

Bez obzira na recesiju, u Tuzli planiraju relativno značajna kapitalna ulaganja tokom ove godine. Za razne infrastrukturne projekte planirano je investiranje 16,88 miliona KM. Ta sredstva će pomoći da građevinska operativa u Tuzli lakše prebrodi značajno smanjenje investicija u stanove i druge objekte.

Najveća izdvajanja iz gradske kase predviđena su za rekonstrukciju Gradskog stadiona Tušanj. Za prvu fazu, planiranu u ovoj godini, bit će izdvojena četiri miliona KM. Za toplifikaciju i puteve u općini Tuzla bit će osigurano po 2,5 miliona KM. Po 1,5 miliona KM predviđeno je za rekonstrukciju Trga slobode u centru grada, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže te objekta vodosnadbijevanja.

U ovoj godini će početi pripremni radovi za izgradnju centralnog gradskog groblja te rekonstrukcija i izgradnja semaforske mreže.

U cilju riješavanja problema parkinga u gradu, bit će nabavljena oprema za regulaciju parkiranja. Relativno značajnija sredstva predviđena su za rekonstrukciju i održavanje kompleksa Slane banje, a u rasvjetu na području općine u ovoj godini će biti uloženo 700.000 KM.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital