Tuzlanski Heroks zaduženjem osigurao nastavak poslovanja

18.01.2021. 08:51 / Izvor: Akta.ba
Tuzlanski Heroks zaduženjem osigurao nastavak poslovanja

Kredit potreban kako bi adekvatno odgovorili kupcima.

Uprava Razvojne banke Federacije BiH posjetila je firmu Heroks koja je na međunarodnom transportnom tržištu prepoznatljiva od 1998. godine.

Firma se bavi međunarodnim izvozom u ceradnom transportu ali i izvozom u hladnjačama. Godine uspješnog rada osigurale su prepoznatjivost na tržištu po mnogo čemu.

" Na tržištu smo prepoznatljivi po kvalitetu, vremenu i načinu isporuke te sigurnosti koju dajemo kupcima", kazao je Edin Hasić, menadžer firme Heroks.

Kao i na mnoge druge, pandemija je ugrozila poslovanje ove firme. To je, između ostalog, i bio razlog kreditnog zaduženja. Kako kažu, nova kreditna linija Razvojne banke Federacije BiH bila je najbolja opcija za Heroks stoga su se prvi put odlučili na kredit.

" Kredit koji smo dobili bit će namijenjen u stabilnost i nastavak biznisa koji radimo da bismo na vrijeme i adekvatno odgovorili kupcima. Bitno je i da ovaj korona period pređemo bez zastoja u izmirenju obaveza i odzivu prema kupcima", istakao je Hasić.

Za Razvojnu banku Federacije BiH jako su bitni novi klijenti. 

" Za Banku ovo znači da postaje prepoznatljiva, da može odgovoriti izazovima tržišta koja su stavljena pred nju. Pokazali smo da smo efikasni, ekspeditivni. U vremenu kada komercijalne banke nisu mogle ispuniti velike zatjeve mi smo uspjeli osigurati opstanak naših firmi", naglasio je Damir Aščerić, saradnik za analizu i ocjenu projekata Razvojne banke.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital