Kapital / BANKARSTVO

Tuzlanski Heroks zaduženjem osigurao nastavak poslovanja

18.01.2021. 08:51 / Izvor: Akta.ba

Uprava Razvojne banke Federacije BiH posjetila je firmu Heroks koja je na međunarodnom transportnom tržištu prepoznatljiva od 1998. godine.

Firma se bavi međunarodnim izvozom u ceradnom transportu ali i izvozom u hladnjačama. Godine uspješnog rada osigurale su prepoznatjivost na tržištu po mnogo čemu.

" Na tržištu smo prepoznatljivi po kvalitetu, vremenu i načinu isporuke te sigurnosti koju dajemo kupcima", kazao je Edin Hasić, menadžer firme Heroks.

Kao i na mnoge druge, pandemija je ugrozila poslovanje ove firme. To je, između ostalog, i bio razlog kreditnog zaduženja. Kako kažu, nova kreditna linija Razvojne banke Federacije BiH bila je najbolja opcija za Heroks stoga su se prvi put odlučili na kredit.

" Kredit koji smo dobili bit će namijenjen u stabilnost i nastavak biznisa koji radimo da bismo na vrijeme i adekvatno odgovorili kupcima. Bitno je i da ovaj korona period pređemo bez zastoja u izmirenju obaveza i odzivu prema kupcima", istakao je Hasić.

Za Razvojnu banku Federacije BiH jako su bitni novi klijenti. 

" Za Banku ovo znači da postaje prepoznatljiva, da može odgovoriti izazovima tržišta koja su stavljena pred nju. Pokazali smo da smo efikasni, ekspeditivni. U vremenu kada komercijalne banke nisu mogle ispuniti velike zatjeve mi smo uspjeli osigurati opstanak naših firmi", naglasio je Damir Aščerić, saradnik za analizu i ocjenu projekata Razvojne banke.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital