Kapital / IZVJEŠTAJI

U januaru promet trgovine na malo u BiH veći za 3 odsto

06.03.2021. 09:52 / Izvor: SRNA

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u januaru, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je rast od tri odsto u odnosu na decembar prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast prometa od 1,2 odsto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima ostvaren rast od 3,2 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u januaru ostvario je rast od 4,7 odsto u odnosu na prošli mjesec prethodne godine.

Rast prometa od 5,4 odsto zabilježen je u trgovini neprehrambenim proizvodima, a u trgovini prehrambenim proizvodima od 3,6 odsto.

Kalendarski prilagođen ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u januaru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, zabilježio je pad od 7,6 odsto.

U januaru ove, u odnosu na isti mjesec lani, promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 0,4 odsto, a promet neprehrambenim proizvodima pad od 2,8 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo zabilježio je pad od 1,6 odsto u odnosu na januar 2020. godine.

U januaru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 1,7 odsto, dok je promet neprehrambenim proizvodima ostvario rast od 4,9 odsto. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital