Kapital / IZVJEŠTAJI

U novembru promet trgovine na malo u BiH veći za 0,5 odsto

29.12.2020. 12:21 / Izvor: Akta.ba

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru, posmatran u tekućim cijenama, veći je za 0,5 odsto u odnosu na oktobar, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Rast prometa od 0,9 odsto ostvaren je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima zabilježen pad prometa od 0,7 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u novembru zabilježio je rast od 0,9 odsto u odnosu na oktobar.

Rast prometa od 1,9 odsto zabilježen je u trgovini neprehrambenim proizvodima, dok je pad prometa od 0,7 odsto ostvaren u trgovini prehrambenim proizvodima.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u novembru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježio je pad od 9,8 odsto.

Promet prehrambenim proizvodima u jedanaestom mjesecu zabilježio je pad od 3,8 odsto u odnosu na novembar prošle godine, a promet neprehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 4,8 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u novembru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježio je pad od 7,3 odsto.

Promet prehrambenim proizvodima zabilježio je pad od 5,9 odsto, a promet neprehrambenim proizvodima pad od 4,5 odsto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital