Kapital / BANKARSTVO

U Raiffeisen banci potpisan ugovor Austrijske razvojne banke i AS Holdinga ​

22.01.2019. 13:30 / Izvor: Akta.ba

Potpisivanjem ugovora između Austrijske razvojne banke i AS Holdinga koje je upriličeno u prostorijama banke, nastavljena je uspješna zajednička saradnja Raiffeisena i Austrijske razvojne banke na ciljanom izboru klijenata i investicionih projekata na bh. tržištu. 

"Kroz uslugu pronalaska strateških i finansijskih partnera nastojimo klijentima omogućiti nove izvore finansiranja i premašiti njihova očekivanja u sferi unaprijeđenih usluga kada god je to moguće. Klijentima želimo biti pouzdan partner ali i finansijski savjetnik. Izuzetno nam je drago što je Austrijska razvojna banka prepoznala kvalitet AS Holdinga kojem je na ovaj način omogućen rast i razvoj proizvodnje, izvoza te kreiranje više od 330 novih radnih mjesta", izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Dodao je da ova saradnja Raiffeisen banke i Austrijske razvojne banke bila zaista uspješna u proteklom periodu te vrlo pozitivno dočekana od strane klijenata.

"Zadovoljivši stroge kriterije finansijske prirode te kredibilnosti, održivosti i vjerodostojnosti naših business planova, današnjim potpisivanjem Ugovora dobili smo značajnu referencu Austrijske razvojne banke. Ovim je prepoznat i potvrđen naš dosadašnji rad i poslovanje kao jake i stabilne privatne kompanije. Također, ovim Ugovorom osigurana su sredstva za ulaganje u nove proizvodne pogone, nove tehnologije i zapošljavanje, s jasnom perspektivom izvoza prije svega na tržište EU. AC Food kao kompanija dobija na novoj vrijednosti s vizijom daljeg širenja proizvodnog asortimana uz najviše evropske i svjetske standarde. AS Holding je korak bliže cilju ulaska među pet najvećih prehrambenih industrija u regiji. Posvećeni razvoju bosanskohercegovačke prehrambene industrije, duboko smo svjesni izazova proizvodnje zdrave i kvalitetne hrane, ali i realnih izgleda usmjerenih na značajan rast i razvoj naše kompanije s još boljim rezultatima", izjavio je Rusmir Hrvić, predsjednik Uprave AS Holdinga. 

Kreditna razvojna linija Austrijske razvojne banke je namijenjena za investicione projekte, ulaganja u širenje proizvodnje koji rezultiraju rastom broja zaposlenih i izvoza, te poboljšanje ekoloških uslova, standarda proizvodnje i energetske efikasnosti. 

"Radujemo se što imamo priliku sarađivati s AS Holdingom te podržati njihovo poslovanje u modernizaciji i proširenju proizvodnih linija. Naša investicija će omogućiti rast kompanije, a što će kreirati stotine novih radnih mjesta te doprinijeti jačanju lokalne industrije i privrede", izjavila je Sabine Gaber, članica Izvršnog odbora Austrijske razvojne banke.

Ulaganje Austrijske razvojne banke u BiH predstavlja značajnu osnovu za razvoj i jačanje bh. privrede, društva te održivog ekonomskog rasta.  

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital