Kapital / IZVJEŠTAJI

U septembru proizvođačke cijene više za 0,4 posto

25.10.2018. 09:33 / Izvor: SRNA

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u septembru više su za 0,4 odsto u odnosu na avgust, te više za 4,3 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U septembru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu zabilježile su rast od 0,5 odsto, a u odnosu na septembar prošle godine više su za 4,2 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u septembru zabilježile su rast od 0,4 odsto u odnosu na avgust, te rast od 4,5 odsto u odnosu na isti mjesec lani.

U septembru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda su porasle u energiji za 0,8 odsto, inermedijarnim proizvodima za 0,6 odsto, kapitalnim proizvodima za 0,3 odsto, te trajnim proizvodima za široku potrošnju za 0,1 odsto, dok su opale u netrajnim potrošačkim dobrima za 0,2 odsto.

Proizvođačke cijene u septembru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, više su u energiji za 6,6 odsto, intermedijarnim proizvodima za šest odsto, kapitalnim proizvodima za 1,8 odsto, te netrajnim proizvodima za 0,6 odsto. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital