al
U septembru proizvođačke cijene više za 0,4 posto

Kapital / IZVJEŠTAJI

U septembru proizvođačke cijene više za 0,4 posto

25.10.2018. 09:33 / Izvor: SRNA

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u septembru više su za 0,4 odsto u odnosu na avgust, te više za 4,3 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine.

U septembru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na domaćem tržištu zabilježile su rast od 0,5 odsto, a u odnosu na septembar prošle godine više su za 4,2 odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda na stranom tržištu u septembru zabilježile su rast od 0,4 odsto u odnosu na avgust, te rast od 4,5 odsto u odnosu na isti mjesec lani.

U septembru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, proizvođačke cijene industrijskih proizvoda su porasle u energiji za 0,8 odsto, inermedijarnim proizvodima za 0,6 odsto, kapitalnim proizvodima za 0,3 odsto, te trajnim proizvodima za široku potrošnju za 0,1 odsto, dok su opale u netrajnim potrošačkim dobrima za 0,2 odsto.

Proizvođačke cijene u septembru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine, više su u energiji za 6,6 odsto, intermedijarnim proizvodima za šest odsto, kapitalnim proizvodima za 1,8 odsto, te netrajnim proizvodima za 0,6 odsto. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Kapital