Kapital / IZVJEŠTAJI

Ukupan desezonirani promet industrije u BiH veći za 6,8 posto

31.10.2018. 08:03 / Izvor: SRNA

Ukupan desezonirani promet industrije u BiH u septembru veći je za 6,8 odsto u poređenju sa avgustom, podaci su Agencije za statistiku BiH.

U septembru, u poređenju sa prethodnim mjesecom, na domaćem tržištu zabilježen je rast od 1,5 odsto, a na stranom rast od 11,7 odsto.

Ukupan promet industrije U BiH, kalendarski prilagođen, u septembru ove u odnosu na isti mjesec lani bilježi rast od 8,9 odsto.

U septembru ove u odnosu na isti mjesec prošle godine na domaćem tržištu je zabilježen rast od 7,7 odsto, a na stranom rast od 10 odsto.

Ukupan promet netrajnih proizvoda za široku potrošnju u septembru veći je za 21,6 odsto u odnosu na avgust, kapitalnih proizvoda za šest odsto, energije za pet odsto, intermedijarnih proizvoda za 2,6 odsto, a promet trajnih proizvoda za široku potrošnju veći je za jedan odsto.

U septembru ove u poređenju sa istim mjesecom lani ukupan promet energije veći je za 33,2 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 9,2 odsto, intermedijarnih proizvoda za 7,2 odsto, kapitalnih proizvoda veći za 2,6 odsto, dok je promet trajnih proizvoda za široku potrošnju manji za 6,9 odsto.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital