Kapital / IZVJEŠTAJI

Ukupan promet industrije u augustu manji za 3,2 posto

08.10.2018. 10:07 / Izvor: SRNA

Ukupan desezonirani promet industrije u BiH u avgustu manji je za 3,2 odsto u odnosu na juli, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Na domaćem tržištu zabilježen je pad od 0,3 odsto, a na stranom pad od 5,8 odsto.

U avgustu ove, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, ukupan promet industrije u BiH, kalendarski prilagođen, ostao je nepromijenjen.

Na domaćem tržištu zabilježen je rast od 2,7 odsto, dok je na stranom tržištu zabilježen pad od 2,8 odsto.

Ukupan promet energije u avgustu veći je za 5,4 odsto u odnosu na juli, dok je promet kapitalnih proizvoda manji za 4,4 odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,3 odsto, intermedijarnih proizvoda za 3,2 odso, a trajnih proizvoda za široku potrošnju manji za 1,3 odsto.

U avgustu ove godine, u poređenju sa istim mjesecom lani, ukupan promet energije veći je za 32,5 odsto, intermedijarnih proizvoda za 3,8 odsto, dok je promet kapitalnih proizvoda manji za 3,2 odsto, trajnih proizvoda za široku potrošnju za 3,6 odsto, te  netrajnih proizvoda za široku potrošnju manji za 15,3 odsto. 

PODIJELI:

TAGOVI:

statistika

industrija

august

promet

BiH

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital