UniCredit Bank predstavlja mala i srednja poduzeća na Mostarskom sajmu

03.04.2017. 14:12 / Izvor: Akta.ba
UniCredit Bank predstavlja mala i srednja poduzeća na Mostarskom sajmu

Na štandu UniCredit Bank na Međunarodnom sajmu u Mostaru ove godine će se predstaviti pet poduzeća.

S ciljem pružanja podrške rastu i razvoju malih i srednjih poduzeća u našoj zemlji, UniCredit Bank je i ove godine svojim klijentima, malim i srednjim poduzetnicima, omogućila promociju proizvoda i usluga na svom štandu na  Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2017.  Ova ideja rezultat je konstantne posvećenosti UniCredit Bank da sluša potrebe svojih klijenata i da im pored kvalitetnih proizvoda i usluga, ponudi i dodatna rješenja, koja će im pomoći u njihovom daljem rastu i razvoju.  

Na štandu UniCredit Bank na Međunarodnom sajmu u Mostaru ove godine će se predstaviti pet poduzeća. Prva dva dana sajma na štandu će se predstaviti Woodland pellets, poduzeće za obradu, proizvodnju i procesiranje drvne biomase, u petak će se predstaviti Mlini d.o.o., poduzeće za proizvodnju pekarskih proizvoda i tjestenine, a posljednjeg dana sajma Gloria, prirodna kozmetika. U četvrtak štand UniCredit Bank ugostit će dva društvena biznisa Agrorevolucija i Igraj Uči Rasti koji su nastali kroz projekat Fondacije Mozaik, a uz podršku UniCredit Fondacije.

"Već drugu godinu za redom Woodland u suradnji sa UniCredit bankom nastupa na Mostarskom sajmu. Ta suradnja je do sada bila jako uspješna i radujemo se nekim novim zajedničkim projektima. Cilj nam je što veći razvoj na domaćem tržištu što je fokus naših novih ulaganja i investicija koje planiramo, a učešće na sajmu će zasigurno tome doprinijeti", prokomentirala je Suzana Budimir predstavnica  poduzeća Woodland pellets.

U namjeri da poduzetnike podrži u njihovom daljnjem razvoju, UniCredit Bank će kroz InnovFin prezentaciju koja će se održati drugog dana sajma, u srijedu u 15 sati, predstaviti novu mogućnost kreditiranja inovativnih malih i srednjih preduzeća. Ovaj način finansiranja, omogućen je uz podršku programa Horizont 2020, okvirnog programa Europske Unije za istraživanje i inovacije i Europskog Fonda za strateška ulaganja, u okviru Plana ulaganja za Europu.

"UniCredit Bank nastoji biti banka partner svojim klijentima, te smo i ove godine odlučili da je Mostarski sajam izuzetna prilika da se zajednički predstavimo. Posebno nam je drago da će nam se ove godine pridružiti i prvi društveni start up biznisi koji su nastali kroz projekat Fondacije Mozaik, a uz podršku UniCredit Fondacije. Smatramo da je ovo odlična prilika da zajedno promoviramo bosanskohercegovačke privrednike i nove ideje, te se  nadamo se da će im predstavljanje na sajmu otvoriti nove mogućnosti za daljnji razvoj", izjavila je Selma Riđanović – Kenović, direktorica Marketinga i komunikacija UniCredit Bank.

UniCredit Bank kao vodeća banka na tržištu i stabilan partner, posvećena je podizanju zadovoljstva svojih klijenata kroz prepoznavanje njihovih potreba u stvarnom životu i pružanje kvalitetnih proizvoda, usluga i inovativnih rješenja. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital