Uručena najveća bankarska priznanja "Zlatni BAM"

21.09.2018. 11:34 / Izvor: Fena
Uručena najveća bankarska priznanja 'Zlatni BAM'
OTVORI GALERIJU

Uručene su i prigodne Plakete "Zlatni BAM" za poseban individualni i kolektivni doprinos razvoju bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini.

Večer bankara održana je sinoć u Sarajevu, u sklopu koje su najuspješnijim bankama uručena tradicionalna priznanja "Zlatni BAM" koja već 16. put, na osnovu izvještaja nezavisnih revizora za poslovanje u prethodnoj godini, dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin "Banke i Biznis u BiH".

UniCredit bank d.d. Mostar uručena su dva Zlatna BAM-a, za najveću aktivu te najveći ukupni kapital. I NLB banka a.d. Banja Luka ponijela je dva priznanja Zlatni BAM - za ROE - najveći prinos na dionički kapital i ROA - najveći prinos na aktivu.

Nova banka a.d. Banja Luka je primila priznanje za najveću aktivu banaka sa pretežno domaćim kapitalom, Raiffeisen bank d.d. BiH Sarajevo za najveći dionički kapital, a Union banka d.d. Sarajevo za najveći rast depozita.

Uručene su i prigodne Plakete "Zlatni BAM" za poseban individualni i kolektivni doprinos razvoju bankarskog sektora u Bosni i Hercegovini.

Najuspješnija žena menadžer u bankarstvu je direktorica Addiko Bank d.d. Sarajevo Sanela Pašić, a Plaketu najuspješniji mladi menadžer u bankarstvu primio je predsjednik Uprave Sberbank BH d.d. Sarajevo Jasmin Spahić. Predsjednik Uprave Payten d.o.o. Sarajevo Mirza Ustamujić proglašen je najinovativnijim biznis liderom u 2017. godini, a direktor Udruženja banaka BiH Berislav Kutle nagrađen je Plaketom kao doajen u oblasti bankarstva.

Plakete za najbolju mobilnu aplikaciju u bankarstvu dodijeljene su UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, dobitnica Plakete za najbolju web stranicu i marketing putem web stranice je Sparkasse Bank d.d., a za najbolji IT team godine Raiffeisen Bank BH d.d.

Kao najbolji provajder bankarskog sektora plaketu je ponio Asseco see d.o.o. Sarajevo, za najbolju ideju godine - Cashless zone nagrađena je Intesa Sanpaolo Banka d.d. Sarajevo, dok su za najbolji projekt digitalizacije godine plakete "Zlatni BAM" pripale Sberbank BH d.d. Sarajevo i Sberbank a.d. Banja Luka, saopćio je finansijsko-poslovni magazin "Banke i Biznis u BiH".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital