Kapital / IZVJEŠTAJI

USK: Kompanija "Tuš-Trade" najuspješnije privredno društvo u 2009. godini

31.05.2010. 13:16 / Izvor: eKapija.ba

U četvrtak navečer u Bihaću je održana svečana dodjela godišnjih nagrada i priznanja Privredne komore Unsko-sanskog kantona. Nagrade su dodijeljene najuspješnijim privrednim društvima u 2009. godini na području Unsko-sanskog kantona, a na osnovu Pravilnika o priznanjima, procedurama i kriterijima za izbor najuspješnijih privrednika sa USK. Priznanja i nagrade PK USK dodjeljuju se za izuzetna ostvarenja u prethodnoj godini. Vrstu nagrada utvrđuje Upravni odbor Privredne komore USK na prijedlog Komisije za dodjelu priznanja.

Zlatna medalja za poduzetnički poduhvat 2009. dodijeljena je kompaniji "Tuš-trade" iz Bihaća.

Zahvalnice su dobili: "Atermo""d.o.o. Bihać, "Č.J." d.o.o. Bihać, "VITALES" d.o.o. Bihać, "MC STELLA" d.o.o. Velika Kladuša, "ZAH" d.o.o. Bosanska Krupa, JKP Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Velika Kladuša, "POGY" d.o.o. Bihać.

Grb komore dobili su GP "Tiim" iz Sanskog Mosta, bihaćka Mljekara "Meggle", "Kostel commerce" i Veterinarski zavod, ŠPD "Unsko-sanske šume" iz Bosanske Krupe i ključki "Draganović komerc".

Plaketa za najuspješniju finansijsku instituciju dodijeljena je Glavnoj filijali Raiffeisen bank u Bihaću, za najuspješnije veliko privredno društvo Bihaćkoj industriji rashladnih aparata (BIRA), za srednje cazinskom "Stampressu" i za malo "Civić" također iz Cazina.

Ove godine prvi put dodijeljena su i specijalna priznanja članicama Konzorcija "Ecogroup": "Bor" d.o.o. Bihać, GP "TIIM" d.o.o. Sanski Most, "Grupex" d.d. Velika Kladuša, "LASER" d.o.o. Bihać, "PVC Stolarija Horozović d.o.o. Sanski Most i "Smrča" d.o.o. Bosanska Krupa.

Nagrađenima i gostima obratio se predsjednik kantonalne Privredne komore Ismet Pašalić koji je naglasio da su uprkos teškoj situaciji u privredi i sveprisutnoj ekonomskoj krizi, ne samo u BiH već i u svijetu, svi nagrađeni pokazali kvalitetan rad u privrednim poduhvatima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital