Usvojen izvještaj o utrošku sredstava Trajnog revolving fonda

21.12.2017. 15:25 / Izvor: Akta.ba
Usvojen izvještaj o utrošku sredstava Trajnog revolving fonda

Komisija za kontrolu namjenskog utroška sredstava kontrolisala je utrošak kreditnih sredstava u svih 27 privrednih društava.

Federalna vlada usvojila je Izvještaj Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o kontroli namjenskog utroška sredstava Trajnog revolving fonda kod Union banke d.d. Sarajevo, za dugoročno finansiranje projekata putem dodjele kredita za 2015. godinu.

Komisija za kontrolu namjenskog utroška sredstava kontrolisala je utrošak kreditnih sredstava u svih 27 privrednih društava kojima je dodijeljeno ukupno 12.749.410 KM.Utvrđeno je da privredna društva, u kojima je izvršena kontrola namjenskog utroška sredstava, poštuju uslove propisane ugovorima o dodjeli kredita sa Union bankom d.d. Sarajevo, a rezultati dodjele kreditnih sredstava su nabavka mašina, opreme i repromaterijala, kupovina zemljišta i izgradnja novih proizvodnih postrojenja i poslovnih objekata.

Formirana je 21 nova proizvodna linija, zaposlena 452 nova radnika što čini povećanje od 13,45 posto, a povećan je ukupan godišnji prihod korisnika kreditnih sredstava za 29.746.765 KM ili 16,64 posto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital