Usvojen program javnih investicija u RS od 2021. do 2023. godine

30.12.2020. 15:53 / Izvor: SRNA
Usvojen program javnih investicija u RS od 2021. do 2023. godine

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Program javnih investicija Republike Srpske za period 2021. do 2023. godine.

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Program javnih investicija Republike Srpske za period 2021. do 2023. godine, koji sadrži informacije o investicionim projektima u implementaciji, kao i o projektima koje su nadležna ministarstva, institucije, iskazala kao prioritetne, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Iz Ministarstva pojašnjavaju da se informacije o investicionim projektima u implementaciji odnose na projekte za koje su obezbijeđena, ili je izvjesno da će biti obezbijeđena finansijska sredstva, i čija je realizacija u toku ili treba da počne.

Informacije o projektima koje su nadležna ministarstva, institucije, iskazala kao prioritetne odnose se na projekte za čiju realizaciju u momentu izrade ovog dokumenta nisu obezbijeđena finansijska sredstva.

U periodu 2021-2023. godina u Republici Srpskoj ugovorene su investicije u iznosu od 909,2 miliona KM i odnose se na projekte u implementaciji.

Kao prioritetne potrebe bez obezbijeđenih izvora finansiranja, posmatrajući do najviše sedam najprioritetnijih projekata ministarstava/institucija sa preliminarne liste prioritetnih projekata, iskazane su dodatne investicije u iznosu od 3,8 milijardi KM.

Analiza sektorske strukture investicija u implementaciji pokazuje da su najveće investicije u sektore energetike, zdravstva, saobraćajne infrastrukture i poljoprivrede - 81,94 odsto ukupnih investicija, a slijede sektori izbjeglica i raseljenih lica, te prostornog uređenja i ekologije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital