Usvojene odluke o pripajanju Privredne banke Sarajevo BOR banci

09.06.2016. 16:10 / Izvor: Akta.ba
Usvojene odluke o pripajanju Privredne banke Sarajevo BOR banci

Nova domaća banka srednje veličine imat će aktivu od 56 miliona KM. Banka će zadržati naziv Privredna banka Sarajevo jer je to tradicija koja traje.

Na skupštinama dioničara BOR banke i Privredne banke Sarajevo usvojene su odluke o pripajanju ove dvije banke. Spajanjem će nastati još snažnija banka čija će aktiva iznositi 56 miliona KM i koja će biti spremna da izdrži sve veće pritiske regulatora, ali i konkurencije.

Dioničari obje banke su dali saglasnost za uspješno pripajanje. Na ovom projektu su bile angažovane tri revizorske  kuće Revik iz Sarajeva, Deloitte Zagreb i Deloitte Sarajevo. Banka će zadržati naziv Privredna banka Sarajevo.

Privredna banka Sarajevo  će se pripojiti BOR banci sa prijenosom svoje imovine i obaveza , bez provođenja postupka likvidacije, a BOR banka će preuzeti prava i obaveze PBS-a. Cilj banke je dostići 5% udjela na tržištu BiH u odnosu na dosadašnji 3,5 i 4% udjela. Banka koja će zapošljavati 125 radnika nudit će kvalitetne usluge  ukazujući da se domaći kapital vođen pravom vizijom može nositi sa konkurencijom.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital