Uzlet dionica Pivovarne Laško nakon prodaje Mercatora

02.07.2014. 10:35 / Izvor: HINA
Uzlet dionica Pivovarne Laško nakon prodaje Mercatora

Slovenska skupina za proizvodnju piva i mineralnih voda Pivovarna Laško (PL) najviše je profitirala od prodaje većinskog paketa Mercatora koncernu Agrokor jer su njezine dionice porasle za 44 posto te nastavljaju rasti.

Slovenska skupina za proizvodnju piva i mineralnih voda Pivovarna Laško (PL) najviše je profitirala od prodaje većinskog paketa Mercatora koncernu Agrokor jer su njezine dionice porasle za 44 posto te nastavljaju rasti, piše u srijedu poslovni dnevnik "Finance".

Vrijednost do sada prezadužene grupacije koja je bila pred stečajem naglo se povećala jer je postala zanimljivija ulagačima, piše list. U četiri dana nakon prodaje vrijednost dionica PL-a na Ljubljanskoj burzi porasla je za 44 posto, a i dalje će rasti.

Direktor Pivovarne Laško (PL) Dušan Zorko izjavio je da se tvrtka uspješno razdužila kod banaka za 75,5 milijuna eura koliko je dobila od Agrokora za svoj skoro četvrtinski udio u Mercatoru. To predstavlja osnovu za buduću dokapitalizaiju i razgovore s potencijalnim investitorima.

Prije prodaje Mercatora, PL je bila zadužena kod banaka za 400 milijuna eura, pa se govorilo i o njezinu stečaju ako prodaja Mercatora ne bi uspjela.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital