Vakufska banka od 1. decembra postaje ASA Banka

24.11.2021. 12:16 / Izvor: Akta.ba
asa banka

Od 01.12.2021. godine Vakufska banka dd Sarajevo nastavlja svoje poslovanje pod imenom ASA Banka d.d. Sarajevo.

Statusna promjena pripajanja Vakufske banke d.d. Sarajevo ASA Banci d.d. Sarajevo bit će izvršena 30.11.2021. godine, saopćeno je.

"Od 01.12.2021. godine Vakufska banka dd Sarajevo nastavlja svoje poslovanje pod imenom ASA Banka d.d. Sarajevo. Ovim strateškim potezom potvrdili smo da smo najjača domaća banka - banka kojoj su na prvom mjestu građani i privrednici naše zemlje", navode iz ASA Banke.

Banka je dodatno ojačala svoju zastupljenost na tržištu jer se broj poslovnih jedinica povećao na 39. Širenje i jačanje poslovne mreže će donijeti dodatnu pokrivenost i nove benefite klijentima.

Klijenti ASA Banke će i dalje na raspolaganju imati preko 150 bankomata u sklopu BH Mreže bankomata gdje klijenti bez provizije mogu podizati svoju gotovinu.

Snažna domaća banka igra važnu ulogu za bankarsko tržište, dok je istovremeno i bitan faktor napretka ekonomije zemlje. Nakon pripajanja, aktiva ASA Banke će iznositi preko milijardu KM, što predstavlja garant stabilnosti svim klijentima.

"Na ovim premisama smo gradili svoju poziciju, a brojni realizirani projekti su dodatni poticaj da nastavimo dalje. Sve ovo ne bi bilo moguće bez klijenata, koji su nam ukazali svoje povjerenje Zato ćemo kao snažna domaća banka ostati dosljedni jačanju domaće privrede i bitan faktor napretka ekonomije zemlje, u kontekstu odgovora na potrebe rasta i razvoja lokalne privrede", poručili su iz ASA Banke.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital