Visa fondacija priprema 20 miliona dolara Svjetskom ženskom bankarstvu

25.10.2017. 08:38 / Izvor: Akta.ba
Visa fondacija priprema 20 miliona dolara Svjetskom ženskom bankarstvu

Tanzanija je  ovogodišnji je domaćin samitu Svjetskog ženskog bankarstva  (Women’s World Banking) na kome prisustvuju i predstavnice MI-BOSPO-a.

Tanzanija je ovogodišnji je domaćin samitu Svjetskog ženskog bankarstva  (Women’s World Banking) na kome prisustvuju i predstavnice MI-BOSPO-a (članice WWB-a), Nejira Nalić, direktorica i Elmedina Bećirović, finansijska menadžerica.

Na samitu je svečano objavljena informacija o novoformiranoj Visa fondacija, ustanovljenoj s ciljem pružanja podrške razvoju malih i srednjih poduzeća širom svijeta, koja će kao dio velike Visa korporacije omogućavati napredak pojedincima, biznisima i ekonomijama.

Prva inicijativa Visa fondacije je dodjela grant sredstava u iznosu od 20 miliona dolara Svjetskom ženskom bankarstvu (WWB) , u korist podrške miliona žena koje vode male i mikro biznise.

Ovo je izvanredna prilika za podršku ženama širom svijeta, a WWB će implemenirati održiva rješenja za žene poduzetnice kako bi one gradile svoje poslove i osigurale finansijsku održivost, uz savjetovanje iz oblasti liderskih i finansijskih vještina.

Samit je svojim prisustvom i govorom podržala potpredsjednica Tanzanije, Samia Suluhu Hassan.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital