Više od 16.000 izdatih ulaznica za Žičaru u desetak dana praznika

07.01.2020. 12:12 / Izvor: Akta.ba
Više od 16.000 izdatih ulaznica za Žičaru u desetak dana praznika

Tokom novogodišnjih praznika Žičaru je posjetilo skoro dvostruko više putnika nego u istom periodu prošle godine, potvrđeno je iz Gradske uprave i Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o.

Tokom novogodišnjih praznika Žičaru je posjetilo skoro dvostruko više putnika nego u istom periodu prošle godine, potvrđeno je iz Gradske uprave i Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine ove godine boravio je veliki broj turista, čemu je uveliko doprinijela manifestacija "Sarajevo novogodišnji centar regije".

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka čestitao je upravi i uposlenicima JP Sarajevo d.o.o. na veoma uspješnoj godini, a posebno njenom završetku i dobrom ulasku u novu 2020. godinu.

"Ovi podaci nas raduju. Mi smo znali da će Žičara biti isplativa investicija. Ona je danas lokomotiva razvoja turizma i jedna od najvećih atrakcija u Gradu. Međutim, mi u potpunosti koristimo taj potencijal i prihode da realiziramo i nove projekte koji će bljesnuti u ovoj godini, kao što su Bistrička stanica i objekt hotel Vidikovac", rekao je gradonačelnik Skaka.

Podaci o prihodima Trebevićke žičare od 25. decembra prošle do 5. januara ove godine potvrđuju povećan broj izdatih karata, naveo je direktor JP Sarajevo d.o.o. Ensar Eminović.

"Prošle godine u istom periodu imali smo prihode Žičare, koji su bili nešto iznad 90.000 KM za desetak dana novogodišnjih praznika. Ove godine, prema analitičkim karticama, u tom periodu Žičara je ostvarila prihode veće od 170.000 KM. Samo u ovih 10 dana izdato je više od 16.000 ulaznica za Žičaru", rekao je Eminović.

Eminović ističe da će se ukupni bilans uspješnosti rada Žičare i Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o. za proteklu godinu u zakonskom roku naći pred skupštinom preduzeća i Gradskim vijećem Grada Sarajeva.

"Tek tada ćemo imati cjelovitu analizu i podatke za cijelu godinu, ali uvjeren sam da će i oni reflektirati napredak i povećan broj putnika, obzirom da su i sadržaji sve bogatiji i atraktivniji", dodao je Eminović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital