Višegrad: Svaki dan i po 5.000 turista

20.05.2019. 08:11 / Izvor: RTRS
Višegrad: Svaki dan i po 5.000 turista

Turistički radnici, ugostitelji i vlasnici privatnih apartmana sigurno mogu biti i više nego zadovoljni.

Brojni domaći i strani turisti, tokom vaskršnjih i prvomajskih praznika, boravili su u Višegradu. Prema podacima lokalne Turističke organizacije, dnevno ih je bilo i više od 5.000.

Direktorka Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je ovo rekordna godina posjete turista za prvomajske praznike, čemu je pogodovalo i to što su spojeni sa Vaskrsom.

"Gosti su mogli da dožive Drinu sa brojnih brodića, da se provozaju turističkim vozićem, kao i da dožive zip-lajn. Posljednjih dana prvomajskih praznika vrijeme se malo pokvarilo, ali to ne utiče na posjete Višegradu, jer je grad lijep, interesantan, primamljiv", ističe Todorovićeva.

Turistički radnici, ugostitelji i vlasnici privatnih apartmana sigurno mogu biti i više nego zadovoljni.

"Svi višegradski ugostitelji mogu biti zadovoljni. Јedini problem tiče se graničnog prelaza gdje su gosti po dva tri sata čekali na prelaz, ali nadam se da će i taj problem biti riješen i da ćemo imati bolju prohodnost", poručuje Srpko Baranac, ugostitelj iz Višegrada.

Vesna Furtula, recepcioner kompleksa Andrićgrad, poručuje da se posjete turista iz godine u godinu povećavaju.

"Svake godine u ovo doba bude velika je posjeta našem kompleksu. Međutim, možemo reći da je ove godine to bio znatno veći broj, tako da smo prezadovoljni", ističe Furtula.

Višegrad su za praznike posjetili turisti iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, dok su organizovane grupe dolazile iz inostranstva, a riječ je o Rumunima, Turcima, Bugarima, Kinezima i Јapancima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital