Vlada HBŽ-a donijela odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od 1.500.000 KM

23.05.2018. 14:47 / Izvor: Fena
Vlada HBŽ-a donijela odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od 1.500.000 KM

Dugoročno kreditno zaduženje je u svrhu financiranja kapitalnih investicija u oblasti cestogradnje.

Vlada Hercegbosanske županije na danas održanoj sjednici donijela je Odluku o pokretanju procedure dugoročnog kreditnog zaduženja u 2018. godini u iznosu od 1.500.000,00 maraka u svrhu financiranja kapitalnih investicija u oblasti cestogradnje.

Ugovorni organ u postupku javne nabave za izbor najpovoljnije ponude za pružanje usluga dugoročnog kreditnog zaduženja Hercegbosanske županije u 2018. godini je Ministarstvo financija, sukladno s Odlukom Skupštine Hercegbosanske županije o davanju suglasnosti za pokretanje postupka po osnovu kreditnog zaduženja kod komercijalnih banaka za financiranje kapitalnih investicija u oblasti cesta.

Vlada je također donijela Odluku o prihvaćanju Izvješća o izvršenju Proračuna Hercegbosanske županije za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2018. godine.

Tijekom sjednice Vlada je donijela Odluku o dopunama Odluke o držanju pčela. Razlozi za donošenje ove Odluke temelje se na činjenici da postojeća Odluka o držanju pčela nije regulirala mogućnost obilježavanja pojedinačnih pčelinjih društava. Naime, obilježavanjem pčelinjih društava na području Hercegbosanske županije dobiva se realno brojno stanje pčelinjih društava, te se na taj način ova oblast stavlja pod kontrolu državnog sustava, napose poticaja.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o imenovanju članova Povjerenstva za primjenu, provođenje i tumačenje Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika u djelatnosti zdravstva na području Hercegbosanske županije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital