Kapital / IZVJEŠTAJI

Vlada Republike Srpske i češki "Snowhill" modernizuju Jahorinu - planirana investicija 50 mil EUR

12.06.2008. 10:42 / Izvor: B92

Predsednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik rekao je da će Vlada Srpske, u saradnji sa češkom firmom "Snowhill", raditi na modernizaciji Jahorine.

- U toku iduće sedmice na sednici Vlade biće razmatran protokol o saradnji sa "Snowhill", a nakon toga će biti dogovoreni detalji sa preduzećem Ski-centar Jahorina da se potpiše ugovor o saradnji- rekao je Dodik.

On je objasnio da Vlada RS ostaje vlasnik vertikalne komunikacije na Jahorini, jer ovo nije privatizacija, već klasični investicioni posao za "Snowhill", a za Vladu proces modernizacije i zajedničkog ulaganja sa ovom firmom u kojem će se zajednička dobit podeliti.

- "Snowhill" ima nameru da obezbedi finansijska sredstva, zajednički formira operatera i sa našom firmom Ski-centar Jahorina uloži u modernizaciju vertikalne komunikacije i sistema za veštačko osnežavanje prostora 20 mil EUR u prvoj godini, od ukupno planiranih 50 mil EUR- naglasio je Dodik.

Plan je da prva faza ugovora bude pripremanje Olimpijskog centra Jahorina za sledeću sezonu sa rešavanjem pitanja modernizacije vertikalne komunikacije i osnežavanja, a da se u drugoj fazi u skladu sa interesima čeških investitora realizuje Master plan za Jahorinu, koji je Vlada RS usvojila pre nekoliko meseci

On je podsetio da je Vlada RS ranije odobrila 10 mil EUR za poboljšavanje infrastrukturnih mogućnosti na Jahorini i da je pre nekoliko dana usvojen regulacioni plan Olimpijskog centra, kao i da je Vlada odobrila sredstva za izgradnju puta od Lukavice do Jahorine.

Vlasnik preduzeća "Snowhill" iz Češke Karel Vacek rekao je da će ovaj projekat biti najbolji, bez konkurencije, na širem području. On je dodao da će ovo preduzeće biti investitor za vertikalnu infrastrukturu, saobraćaj i za sistem zasnježivanja, a Vlada RS će to podržati investicijama u infrastrkturi na Jahorini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Kapital